Ακόμα ένα όργιο σπατάλης και διασπάθισης δημοσίου χρήματος εντόπισε το Ελεγκτικό Συνέδριο και μάλιστα στην ετήσια έκθεση του φέρνει στο φως απίστευτες υποθέσεις που καταδεικνύουν πως το μεγάλο φαγοπότι δεν σταμάτησε ποτέ, ούτε τα χρόνια της κρίσης. Μάλιστα οι περιπτώσεις που αναφέρονται μέσα στις 502 σελίδες είναι ενδεικτικές.

Συγκεκριμένα καταγράφονται περιπτώσεις στις οποίες οι υπηρεσίες του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν ενέκριναν δαπάνες ή συμβάσεις που ήταν από χαριστικές έως ύποπτες, με το συνολικό τους ύψους να ανέρχεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Χαρακτηριστικά περιστατικά διασπάθισης δημοσίου χρήματος

Ορισμένες μόνο από υπερβολικές «δαπάνες» που δεν πέρασαν από το Ελεγκτικό Συνέδριο:


Αγορά από δημοτική επιχείρηση ύδρευσης και αποχέτευσης στην Κεντρική Ελλάδα εισιτηρίων διαρκείας τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας κόστους 5.700 ευρώ με αντίστοιχη δαπάνη για φωτογραφίες θεατρικών παραστάσεων.

Υπάλληλος στη υγειονομική περιφέρεια (Δ.Υ.ΠΕ.) Πειραιά που είχε αποσπαστεί σε γραφείο βουλευτή επρόκειτο να λάβει ποσό 2.676,35 ευρώ για υπερωρίες από την παλαιά του υπηρεσία στην οποία δεν εμφανίζονταν.

Νυχτοφύλακες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας εμφανίζονταν την ίδια ώρα να έχουν βάρδια σε δύο διαφορετικές πόλεις. Πρόκειται για δαπάνη 34.702,80 ευρώ του Πανεπιστημίου για τη φύλαξη των Σχολών ΤΕΦΑΑ και Κτηνιατρικής που βρίσκονται σε Τρίκαλα και Καρδίτσα.

Εξοδα προβολής από ΟΤΑ καλοκαιρινών αθλητικών γεγονότων με ενοικίαση γιγαντοοθόνης κόστους 7.500 ευρώ για αγώνες Μουντιάλ

Εξοδα κηδείας δημοτικού συμβούλου κόστους 6.690 ευρώ, την ώρα που το πλαφόν για κηδεία υπουργών φτάνει τα 3.000 ευρώ και του Προέδρου της Δημοκρατίας τα 6.400 ευρώ.

Υπάλληλος του δήμου επαρχιακής πόλης επρόκειτο να πάρει επιδότηση για ανέγερσης κατοικίας σε προβληματική περιοχή (όπως προβλέπεται για δημοσίους υπαλλήλους) αν στην ίδια υπό ανέγερση πολυκατοικία είχε ήδη προαγοράσει άλλα δύο διαμερίσματα.

Εξοδα κίνησης σε δημοτικό υπάλληλο και για διάστημα που είχε βγει στη σύνταξη.

 
Top