Ο Αρσένι Γιατσένιουκ προτάθηκε να ηγηθεί μιας κυβέρνησης συνασπισμού και προειδοποίησε ότι θα πρέπει να ληφθούν αντιλαϊκές αποφάσεις για να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση





Το ουκρανικό κοινοβούλιο συμφώνησε σήμερα να σχηματιστεί κυβέρνηση συνασπισμού και πρότεινε να αναλάβει τη θέση του πρωθυπουργού ο Αρσένι Γιατσένιουκ.





«Η χώρα μας είναι στο χείλος της οικονομικής και πολιτικής κατάρρευσης», δήλωσε ο Γιατσένιουκ μετά την πρόταση να αναλάβει τη θέση του πρωθυπουργού, προειδοποιώντας ότι η Ουκρανία αντιμετωπίζει απειλές της εδαφικής της ακεραιότητας, ενώ δεσμεύθηκε να συνεχίσει την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της χώρας.



Ο ίδιος μιλώντας στο κοινοβούλιο σημείωσε ότι η νέα κυβέρνηση της Ουκρανίας θα πρέπει να λάβει αντιλαϊκές αποφάσεις ώστε να ξεπεράσει η χώρα την οικονομική κρίση.



Παράλληλα ο Γιατσένιουκ παρουσίασε μια πορεία της χώρας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ κάλεσε τη Ρωσία να συνεργαστεί με την Ουκρανία μετά την αποπομπή του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς.



«Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να βγούμε (από την οικονομική κρίση) από το να λάβουμε εξαιρετικά μη δημοφιλείς αποφάσεις», προειδοποίησε. Εξάλλου υπογράμμισε ότι μια συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι ζωτικής σημασίας για τη σταθεροποίηση της γρίβνα, του ουκρανικού νομίσματος.



Οι βουλευτές χειροκρότησαν θερμά την ομιλία του Γιατσένιουκ.



Ο 39χρονος Γιατσένιουκ, στέλεχος του κόμματος «Πατρίδα» της ηγεσίας της Πορτοκαλί Επανάστασης Γιούλιας Τιμοσένκο ο οποίος στο παρελθόν έχει διατελέσει υπουργός Οικονομίας της Ουκρανίας, τέθηκε επικεφαλής της κυβέρνησης εθνικής ενότητας η οποία θα κυβερνήσει τη χώρα μέχρι τη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών στις 25 Μαΐου.





http://pestanea.blogspot.com/
 
Top