Πρωτοφανές επεισόδιο, που κορυφώθηκε με αποχώρηση βουλευτή από την αίθουσα της ολομέλειας, έγινε ανάμεσα στον αντιπρόεδρο της Βουλής ΓιάννηΤραγάκη και τη βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων ΡαχήλΜακρή.
Πριν αναπτύξει την ερώτησή της η βουλευτής θέλησε να καταγγείλει "συκοφαντική επίθεση" που δέχθηκε από τη Δημόσια Ραδιοφωνία: "Λάσπη και ψέματα είναι το μείγμα απέναντι σε όλους αυτούς που τολμούν να αντιστέκονται απέναντι σε μία κυβέρνηση η οποία έχει υφαρπάξει με ψεύδη την ψήφο του ελληνικού λαού, έχει διαλύσει επιχειρήσεις, έχει διαλύσει οικογένειες...", είπε η Ρ. Μακρή, αλλά ο Γ. Τραγάκης τη διέκοψε 8 φορές, μέχρι που της έκλεισε το μικρόφωνο. Αυτό έγινε όταν η Ρ. Μακρή ζήτησε παρέμβαση της Βουλής και της Δικαιοσύνης "υπέρ της νομιμότητας, ειδάλλως σας θεωρώ συνένοχους και συμμέτοχους σε αυτό το έγκλημα το οποίο συντελείται προς το πρόσωπό μου".
Υπό την πίεση του Γ. Τραγάκη η Ρ. Μακρή εισήλθε στην ερώτησή της που αφορούσε χρηματοδότηση με 19.150.000 ευρώ της "ΕΛ. ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ" του ομίλου Μπόμπολα για κατασκευή αιολικού πάρκου. "Δόθηκαν 19.000.000 ευρώ για μία θέση εργασίας τριών μηνών", είπε και πρόσθεσε: "για τη συγκεκριμένη εταιρεία, δημοσίευμα της ιστοσελίδας 'Το κουτί της Πανδώρας' αναφέρει ότι ανήκει στον κ. Μπόμπολα". Ακριβώς σε εκείνο το σημείο "ανεφλέγη" εκ νέου ο προεδρεύων και της ζήτησε 7 φορές να ολοκληρώσει.
Η βουλευτής αποχώρησε, με τον Γ. Τραγάκη να σημειώνει ότι "δείχνει περιφρόνηση προς το κοινοβούλιο και αποχωρεί", τη Ρ. Μακρή να φωνάζει ότι "περιφρονείτε τους Έλληνες βουλευτές! Εγώ σας ζήτησα έξτρα χρόνο" και αυτός να της απαντά ότι την άκουσε που έλεγε σε τηλέφωνο πως θα κάνει καταγγελία στη Βουλή.
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης είπε ότι δεν θα απαντήσει πάλι σε ερώτηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων και ότι το κόμμα αυτό, που έχει καταθέσει δύο ερωτήσεις, η μία αφορούσε το ότι δεν χρηματοδότησε την εφημερίδα "Μακεδονία", και η δεύτερη γιατί χρηματοδότησε την εταιρεία του ομίλου Μπόμπολα.
http://www.avgi.gr
 
Top