Πανικό προκάλεσε ένας κροκόδειλος αλμυρού νερού που εμφανίστηκε σε παραλία της Αυστραλίας.
Η παραλία «Cable Beach» στη δυτική Αυστραλία εκτείνεται σε ακτογραμμή 22 χιλιομέτρων και αποτελεί δημοφιλές τουριστικό προορισμό προσελκύοντας καθημερινά χιλιάδες ανθρώπους.
Ωστόσο, το Σάββατο η παραλία έκλεισε καθώς ο αρσενικός κροκόδειλος «πλατσούριζε» σε ρηχά νερά για όλη την ημέρα.
Όπως δήλωσε η Sharon Scoble, που βρισκόταν στην παραλία όταν εμφανίστηκε το ερπετό, «ο κροκόδειλος ήταν πραγματικά τεράστιος και είχε πολύ μεγάλο κεφάλι».
Ο κροκόδειλος δεν έδειξε σημάδια επιθετικότητας, ωστόσο όπως ανέφερε η αυτόπτης μάρτυρας κοίταζε τους ανθρώπους στην παραλία».
Την Κυριακή το πρωί ο κροκόδειλος είχε φύγει από την παραλία. Όπως ανέφερε ο Dave Woods από την υπηρεσία άγριας ζωής, πιθανότατα πρόκειται για το ίδιο ερπετό που εντοπίστηκε σε διάφορες τοποθεσίες τον Δεκέμβριο.
Οι Αρχές ψάχνουν για τον κροκόδειλο, μήκους τεσσάρων μέτρων, για να τον μεταφέρουν στο πάρκο άγριας ζωής Malcolm Douglas.
Τον περασμένο μήνα ένας κροκόδειλος αλμυρού νερού άρπαξε ένα παιδί, ηλικίας 12 ετών, που κολυμπούσε μαζί με φίλους του στο Εθνικό Πάρκο Κακαντού.
Ο κροκόδειλος πλησίασε τα παιδιά και δάγκωσε έναν 15χρονο στο πόδι. Στη συνέχεια άρπαξε τον 12χρονο και τον τράβηξε μαζί του.

econews.gr
 
Top