Περισσότερους από δύο τόνους συσκευασμένων τροφίμων παρέδωσαν οι Lions Ελλάς στο Δήμαρχο Περάματος προκειμένου να καλυφθούν κατά κύριο λόγοι οι ανάγκες των παιδικών σταθμών του Δήμου. 

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Παντελή Ζουμπούλη ο Κυβερνήτης, Παναγιώτης Χατζημαλλής, ο Αντικυβερνήτης Σούλης Κεσίσογλου, αξιωματούχοι και μέλη των Λεσχών της περιοχών της Αττικής, κατάφεραν μέσα σε σύντομο χρονικό να συγκεντρώσουν περί τα 200 κιβώτια με τρόφιμα (γάλα, ζάχαρη, δημητριακά, παιδικά γλυκίσματα κα). Αυτά θα διοχετευθούν, μετά την διαλογή των προϊόντων, στον βρεφονηπιακό σταθμό και στους τρεις παιδικούς σταθμούς του Δήμου προς κάλυψη των διατροφικών αναγκών βρεφών και νηπίων.
Ένα μέρος των τροφίμων, θα διατεθεί στην αρμόδια κοινωνική υπηρεσία του Δήμου, για την παρασκευή των γευμάτων που παρέχει ο Δήμος σε άπορους και άστεγους δημότες του Περάματος. 

Αυτό όμως που είναι ακόμη πιο σημαντικό και προέκυψε από αυτή τη συνάντηση, ήταν η δέσμευση των δύο πλευρών να συνεχιστεί και να επεκταθεί η συνεργασία Δήμου - Lions Ελλάς σε πιο μόνιμη βάση και σε περισσότερους τομείς. 

Στο πλαίσιο της χθεσινής συνάντησης, οι παρευρισκόμενοι αρχικά ενημερώθηκαν αναλυτικότατα από την υπεύθυνη των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου, Αθανασία Σιάμπου για τα κοινωνικά προγράμματα που “τρέχει” ο Δήμος όπως και από τις διευθύντριες των τεσσάρων παιδικών σταθμών, για τις ανάγκες που υπάρχουν. 

Τόσο οι πρόεδροι των λεσχών όσο και ο Κυβερνήτης, κ.Χατζημαλλής προθυμοποιήθηκαν να παράσχουν περαιτέρω βοήθεια σε αρκετούς τομείς, κινητοποιώντας το ευρύ δίκτυο εθελοντισμού που διαθέτουν. Αρκετοί μάλιστα εκ των εκπροσώπων των λεσχών, εξέφρασαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, κατά τη συνομιλία τους με τις διευθύντριες των παιδικών σταθμών, να συνδράμουν και με την κάλυψη συγκεκριμένων αναγκών - πέραν των τροφίμων- αλλά και να έρθουν σε συνεννόηση, εν όψει μάλιστα των εορτών, για τη διεξαγωγή ειδικών εκδηλώσεων ψυχαγωγίας για τα παιδιά. 

Τέλος, όπως πρότεινε ο κ.Χατζημαλλής και συμφώνησε ο κ.Ζουμπούλης, το αμέσως επόμενο διάστημα θα προγραμματιστεί η εκπόνηση και άλλων δράσεων από πλευράς των Lions, όπως δωρεάν εξέτασης και αξιολόγησης παιδιών που πιθανότατα αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες, δωρεάν εξετάσεις ΩΡΛ καθώς και οφθαλμολογικές. Για τους ενήλικες δημότες προτάθηκε να διεξαχθούν δωρεάν ογκολογικές εξετάσεις και ειδικά για τους ηλικιωμένους δωρεάν τεστ μνήμης για διάγνωση του Αλτσχάιμερ. 

“Στην επαφή που είχαμε με τον Δήμαρχο, ενημερωθήκαμε για τις ανάγκες που υπάρχουν στο Πέραμα και εστιάσαμε κυρίως σε αυτές των παιδικών σταθμών. Η ανταπόκριση των μελών μας ήταν για μια ακόμη φορά μεγάλη αλλά και άμεση. Σε αυτή την προσπάθεια, ανταποκρίθηκε η συντριπτική πλειοψηφία των Λεσχών του Λεκανοπεδίου” ανέφερε ο κ.Χατζημαλλής. Όπως προσέθεσε, βασικός στόχος των Lions ειδικότερα αυτή την δύσκολη περίοδο, είναι να “συνδεθεί” με τους Δήμους, που διαθέτουν και τα απαραίτητα δίκτυα, προκειμένου να παράσχουν σε εθελοντική πάντα βάση, κάθε δυνατή αρωγή σε όσους το έχουν περισσότερο ανάγκη. 

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος, Παντελής Ζουμπούλης ευχαρίστησε τους Lions, χαρίζοντας μάλιστα συμβολικά το λεύκωμα “Πέραμα, πόλη της ναυτοσύνης”. Όπως τόνισε “Για εμάς, αυτή η κίνηση σας έχει ιδιαίτερη αξία, γιατί δεν σας κρύβω ότι το Πέραμα χρειάζεται ακόμη και το ένα ευρώ, ακόμη και ένα πακέτο μακαρόνια έχει σημασία. Το έχω ξαναπεί και δεν θα σταματήσω να το λέω: χάνοντας τη Ναυπηογεπισκευαστική Ζώνη, που ήταν κύτταρο ζωής για εμάς, ουσιαστικά έχουμε στερηθεί την εργασία. Με την ανταπόκρισή σας, δείχνετε ότι κατανοείται τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε  και σας ευχαριστώ θερμά εκ μέρους των κατοίκων του Περάματος”.


 
Top