Την εκτός φόρμας αυτή την εποχή αλλά πάντα πανίσχυρη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στο Τσαμπιονς Λιγκ, με τη ρεβάνς στην Αγγλία! Δείτε ζευγάρια στους «16»
Την πρωταθλήτρια Αγγλίας έφερε η κλήρωση στο δρόμο του Ολυμπιακού στη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. Μια κλήρωση με δύο... όψεις καθώς οι «κόκκινοι διάβολοι» με τον Μόγιες στον πάγκο δεν έχει βρει ακόμα τον δρόμο της αλλά παραμένει μια πανίσχυρη ομάδα ικανή για το καλύτερο. Το πρώτο ματς στο Καραϊσκάκη 18 ή 19 Φεβρουαρίου και η ρεβάνς στην Αγγλία στις 25-26 του ίδιου μήνα.
Πρώτο ζευγάρι που βγήκε ήταν αυτό της Μάντσεστερ Σίτι με την Μπαρτσελόνα με τον Γιάγια Τουρέ να επιστρέφει στην Βαρκελώνη όπως και ο Τσίκι Μπεγκιριστάιν με την παρέα του Μέσι να ξεκινάει από νωρίς τα δύσκολα για τον τελικό. Αυτό όμως δεν είναι το μοναδικό ενδιαφέρον ματς που θα δούμε στην φάση των «16», αφού ο Ντιντιέ Ντρογκμπά που είχε χαρίσει το Τσάμπιονς Λιγκ στην Τσέλσι επιστρέφει στο «Στάμφορντ Μπριτζ»με την Γαλατάσαραϊ για να αγωνιστεί κόντρα στην αγαπημένη του Τσέλσι και αναμένεται να γνωρίσει την αποθέωση.
Αντίθετα, στα μαλακά έπεσαν Ρεάλ Μαδρίτης και Ντόρτμουντ αφού θα αντιμετωπίσουν τις Σάλκε και Ζενίτ με πλεονέκτημα έδρας. Τόσο η ομάδα του Αντσελότι όσο και αυτή του Κλοπ έχουν το πάνω χέρι για να πάρουν την πρόκριση στα προημιτελικά του θεσμού. Βατή κλήρωση είχε και η αντίπαλος του Ολυμπιακού στον όμιλο Παρί που θα ταξιδέψει στην Γερμανία όπου την περιμένει η Λεβερκούζεν και λογικά θα επιβεβαιώσει τον ρόλο του φαβορί.
Τα δύσκολα συνεχίζονται για την Μίλαν. Οι «ροσονέρι» θα βρουν στον δρόμο τους την Ατλέτικο Μαδρίτης του Σιμεόνε που φέτος τρομάζει. Οι «ροχιμπλάνκος» που είναι ομάδα-δημιούργημα του προπονητή τους σπάνε το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο και μπορεί να μην διαθέτουν την βαριά φανέλα της Μίλαν, αλλά καλύτερη ομάδα και αναμένονται δύο αμφίρροπες αναμετρήσεις. 
Τέλος, η πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπάγερν Μονάχου σε μία επανάληψη της περσινή φάσης των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ θα αντιμετωπίσει την αναγεννημένη φέτος Άρσεναλ. Η ομάδα του Βενγκέρ έχει ανέβει επίπεδο με την απόκτηση του Οζίλ, αλλά οι Βαυαροί είναι οι πρωταθλητές Ευρώπης.  
 Μάντσεστερ ΣίτιΜπαρτσελόνα
 Ολυμπιακός Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
 ΜίλανΑτλέτικο Μαδρίτης
 Μπάγερ Λεβερκούζεν Παρί Σεν Ζερμέν
 Γαλατασαράι Τσέλσι
 Σάλκε Ρεάλ Μαδρίτης
 Ζενίτ Ντόρτμουντ

πηγη:gazzetta.gr
 
Top