Επίθεση στην κυβέρνηση για το νέο φόρο ακινήτων και το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς, έκανε πριν από λίγο στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
«Κάποτε απειλούνταν οι πολίτες από τη δεξιά παράταξη να μην στρέφονται στην αριστερά, για να μην τους πάρουν οι κομμουνιστές τα σπίτια. Όμως, τα σπίτια και τις καταθέσεις τις παίρνετε εσείς. Παρουσιάζετε την επιλογή σας να ανοίξετε κερκόπορτα για τους πλειστηριασμούς ως διθύραμβο. Ποιους κοροιδεύετε;» τόνισε μιλώντας στη Βουλή.
Αναφερόμενος στα πρόστιμα για τα ληξιπρόθεσμα σημείωσε: «Το άρθρο 8 για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές οδηγεί στην απόγνωση και στην αυτοκτονία όσους δεν έχουν να πληρώσουν. Ο πρωθυπουργός πήγε να κρυφτεί επικοινωνιακά και να πει ότι δεν ήξερε. Προτίμησε να δημιουργήσει την εικόνα μπάχαλο για την κυβέρνησή του παρά να πάρει την ευθύνη.
Και όλοι περιμέναμε να έρθει ο Στουρνάρας σήμερα να αποσύρει τα άρθρα 7 και 8 που αναφέρονται σε αυτά τα υπέρογκα πρόστιμα που διαλύουν την κοινωνία. Αντ' αυτού, απλά υπόσχεται ότι ο υπουργός θα έχει την δυνατότητα να κρατά χαμηλότερο τον ετήσιο φόρο και όχι τα πρόστιμα. Έτσι, οδηγεί σε ένα πρωτοφανές επικοινωνιακό βατερλώ τον κ. Σαμαρά, που δεν μπορεί να κρυφτεί πια».
 
Top