Οι καθημερινές και εξαντλητικές δραστηριότητες, σας κάνουν να νιώθετε κουρασμένοι και το μυαλό σας, νομίζετε πως πάει να "εκραγεί". Οι παράγοντες που σας οδηγούν εκεί είναι:

* Αυτά που θα "έπρεπε να κάνατε" την επόμενη μέρα.
* Αυτά που "θα πρέπει να γίνουν" κατά τη διάρκεια της ημέρας που μόλις τελείωσε.
* Ανησυχίες για τους φίλους, την οικογένεια, το σπίτι σας, τη δουλειά σας, την υγεία σας κλπ.

Μιάς και μιλάμε για ανησυχίες, θα σας πω μερικά πλεονεκτήματα του ύπνου, για να ηρεμήσετε και να ξεκουράσετε το μυαλό σας. Αυτά τα πλεονεκτήματα, είναι ζωτικής σημασίας, για τους εξής λόγους:

* Θα έχετε περισσότερη ενέργεια για τη δουλειά και για την οικογένειά σας.
* Θα είστε πιο ευτυχισμένοι.
* Πράγματα που σας ενοχλούν πολύ, δεν θα τους δίνετε ιδιαίτερη σημασία.
* Θα είστε πιο ευέλικτοι.
* Και θα σκέφτεστε καλύτερα.

Η στέρηση ύπνου από κάποιον που έχει ανήσυχο μυαλό, είναι ένα αυξανόμενο πρόβλημα, ενώ στις μέρες μας, γίνετε όλο και πιο κοινό το πρόβλημα. Μερικές φορές είναι επειδή έχετε γεμίσει το μυαλό σας με όλα αυτά που θέλετε να κάνετε και πιστεύετε πως δεν υπάρχει χρόνος για να τα καθυστερείτε.
Αλλά άλλες φορές αυτό συμβαίνει γιατί, δεν μπορείτε ακριβώς να κοιμηθείτε ή να ξεκουραστείτε, επειδή τα μυαλό σας τρέχει συνεχώς σε διάφορα ζητήματα, προκαλώντας στρες και άγχος. Οι πιο κατάλληλες ώρες ενός καλού ύπνου για τους ενήλικες, είναι 7-9 ώρες. Δεν ξέρω για σας, αλλά όταν το μυαλό μου είναι γενικά ανήσυχο και νιώθω κουρασμένος, κοιμάμαι 7-9 ώρες.

Τι συμβαίνει όταν το μυαλό σας είναι ανήσυχο

Ο πιο βασικός παράγοντας, είναι φυσικά το άγχος που δεν μας αφήνει να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε. Δεν έχετε την ευκαιρία να κοιμηθείτε γιατί δεν μπορείτε να αφήσετε αυτές τις σκέψεις να τρέχουν. Το μυαλό σας στριφογυρίζει γύρω από σκέψεις που κάνετε για το παρελθόν, το μέλλον και το παρόν.

Σε γενικές γραμμές, όταν σκέφτεστε πολλά, ιδιαίτερα τη νύχτα, οι σκέψεις σας χωρίζονται σε 3 κατηγορίες:

1. Τι έπρεπε να κάνω σήμερα - Θα σκέφτεστε ξανά και ξανά όλα αυτά τα πράγματα που επιθυμείτε να είχατε κάνει, αλλά τώρα δεν έχετε το χρόνο ή την ενέργεια. Πολλές φορές, αυτό οδηγεί σε μια αρνητική συναισθηματική συμπεριφορά προς τον εαυτό σας.

2. Τι πρέπει να κάνω αύριο - Αυτό βέβαια, δεν περιλαμβάνει μόνο το φόρτο εργασίας σας, αν και αυτό έχει συχνά το προβάδισμα για να έχετε άγχος και στρες. Είναι πραγματικά ένα σημαντικό στοιχείο, από όλα αυτά που είναι να κάνετε την επόμενη μέρα και φαντάζουν βουνό. Και ο πειρασμός μπορεί να σας οδηγήσει στο να τα κάνετε γρήγορα. Αλλά και μόνο αυτό να κάνετε, θα σας εξαντλήσει και θα είστε και πολύ λιγότερο παραγωγικοί.

3. Όταν χάνετε τον ύπνο σας - Η απογοήτευση και το αίσθημα της ήττας, όταν θα συνειδητοποιήσετε πόσο πολύ χειρότερη μέρα για εσάς, θα είναι η αυριανή, θα είναι πολύ έντονο, όταν δεν έχετε κοιμηθεί καθόλου. Οι σκέψεις σας θα είναι οι εξής: "O Θεέ μου, εγώ θα έπρεπε πραγματικά να κοιμάμαι τώρα!" ή "γιατί δεν κοιμήθηκα;"

5 τρόποι να ηρεμήσετε ένα ανήσυχο μυαλό 
Ενώ υπάρχουν πολλοί τρόποι εκεί έξω για τους ανθρώπους που δεν μπορούν να ηρεμήσουν το ανήσυχο μυαλό τους και δεν μπορούν να κοιμηθούν καλά, υπάρχουν μερικά πράγματα που έχω βρει και είναι ιδιαίτερα χρήσιμα.

1. Βάλτε στη ζωή σας τη γυμναστική - Έχει αποδειχτεί πολλάκις απο διάφορες έρευνες, πως η σωματική άσκηση, βοηθάει πολύ στο να ηρεμήσει το μυαλό και να διώξει όλη την ένταση απο μέσα του. Ξεκινήστε λοιπόν να κάνετε οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα, είτε είναι ποδόσφαιρο, είτε μπάσκετ, είτε τέννις, είτε οτιδήποτε άλλο...

2. Ξεκινήστε γιόγκα - Η γιόγκα, όπως και η γυμναστική, έχει περίπου τις ίδιες ευεργετικές ιδιότητες με τη γυμναστική. Μόνο που με τη γιόγκα, τα αποτελέσματα για να ηρεμήσετε το μυαλό σας, είναι πιο άμεσα. Αν και η βοήθειά της στο σώμα σας, θα έχει εξίσου εκπληκτικά αποτελέσματα.
3. Βγείτε με φίλους - Η συζήτηση και η παρέα με φίλους που σας κάνουν να περνάτε καλά και να μην πλήττεται, θα σας δώσει μια ψυχολογική ανάσα και έναν άλλον αέρα, για να αντιμετωπίσετε τις καταστάσεις που θα έρθουν. Αυτό δεν σημαίνει πως θα είστε τελείως καλά μετά, αλλά τις υποχρεώσεις σας, θα τις αντιμετωπίσετε με άλλον τρόπο.

4. Περπατήστε μόνοι σας σε ένα ήρεμο και φιλικό περιβάλλον - Κάντε μια βόλτα μόνοι σας στο πάρκο της περιοχής σας και απολαύστε την στιγμή, χωρίς να σκέφτεστε απολύτως τίποτα για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Βάλτε τα όλα στη άκρη!

5. Κάντε σωστό και οργανωμένο πρόγραμμα - Επειδή συνήθως, οι περισσότεροι άνθρωποι, χάνουν το έλεγχο των καταστάσεων και των πραγμάτων που έχουν στο μυαλό τους, ένας καλός προγραμματισμός είναι η καλύτερη λύση. Αφού δεν πρόκειται να τα αποφύγετε, προσπαθείστε να βάλετε κατα σειρά προτεραιότητας, αυτά που θέλετε να κάνετε και αυτά που δεν προλάβατε και θα δείτε πως με σωστό χειρισμό, θα τα καταφέρετε.

Να αναφέρω, ότι η λύση για κάθε άτομο διαφέρει ανάλογα με το πόσο γρήγορα και πόσο συχνά θα είστε σε αυτή την κατάσταση. Γι 'αυτό μην φοβάστε να δοκιμάσετε κάποιο ή όλους τους παραπάνω τρόπους.

- See more at: http://www.dimiwise.gr
 
Top