Όπως προκύπτει από τα έγγραφα της «Διαύγειας» που έφερε στο φως της δημοσιότητας η newsbomb την ώρα που η κυβέρνηση υπέγραφε τα μνημόνια για τις απάνθρωπες περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις των Ελλήνων πολιτών, την....
ίδια περίοδο το υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης υπέγραφαν – ανά δίμηνο - εντολές πληρωμών προς τα ελληνικά ταχυδρομεία που άγγιζαν τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ για να διακινούνται οι εφημερίδες προς τα υπουργεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα χρήματα αυτά δεν ήταν για την αγορά των εφημερίδων, που προφανώς κοστίζουν πολύ περισσότερα χρήματα, αλλά μόνο για την διαδικασία τα μεταφοράς τους, δηλαδή για τα ταχυδρομικά.


Το συνολικό ποσό για την μεταφορά των εφημερίδων κατά το διάστημα Ιανουάριος του 2010 μέχρι και Δεκέμβριος του 2010 έφτασε στο αστρονομικό ποσό των 27.864.871 ευρώ!Όλως τυχαίως την περίοδο που συνέβαιναν οι παραπάνω σπατάλες, στο τιμόνι του υπουργείου εσωτερικών ήταν ένας εκ των στενών συνεργατών του Γιώργου Παπανδρέου, που από δήμαρχος Πάρου βρέθηκε υπερ-υπουργός στην μνημονιακή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Ο λόγος για τον Ραγκουση ο οποίος έβαλε και αυτός το δικό του λιθαράκι για τη διάσωση της χώρας.

Το γλυκό έρχεται να δέσει, αφού συναρμόδιος για τις εξοργιστικές σπατάλες ήταν και ο υφυπουργός ο Πεταλωτης οποίος υπέγραφε τις σχετικές εντολές πληρωμών. Το αχτύπητο δίδυμο των προστατευομένων του Γιώργου Παπανδρέου χρέωνε με 27,8 εκατομμύρια ευρώ το ελληνικό δημόσιο.
Πιο συγκεκριμένα, για το πρώτο δίμηνο του 2010, από το υπουργείο του Γιάννη Ραγκούση δόθηκε εντολή στο Γενικό Λογιστήριο να εκταμιευθούν 4.443.567,38 ευρώ, για το δεύτερο δίμηνο δόθηκαν 4.937.337,28, για το τρίτο δίμηνο 4.643.460,80, για το τέταρτο 4.014.613,57 ευρώ , για το πέμπτο 4.602.757,22, για το έκτο δίμηνο 4.833.683,80 ευρώ, ενώ βγήκε και κονδύλι αναδρομικών για το πρώτο και το δεύτερο τρίμηνο ύψους 389.453,78 ευρώ!
Την ώρα που ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού λιμοκτονεί και βρίσκεται στα όρια της πείνας και της εξαθλίωσης, η γενική κυβέρνηση να εξακολουθεί να σκορπάει πακτωλό χρημάτων για γραμματόσημα και ταχυδρόμους προκειμένου να ενημερώνονται οι διάφοροι μανδαρίνοι και καρεκλοκένταυροι της κεντρικής διοίκησης.
Αξιοσημείωτο είναι ότι ουδείς γνωρίζει εάν η συγκεκριμένη εξοργιστική κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος εξακολουθεί να υφίσταται και για τα έτη 2011, 2012 και 2013, κατά τη διάρκεια των οποίων η κυβέρνηση έχει προχωρήσει στις πιο απάνθρωπες περικοπές και στην πιο σκληρή φορολογική πολιτική που εφαρμόστηκε ποτέ σε ευρωπαϊκή χώρα.
http://ixnos.blogspot.gr/
 
Top