Προς κάθε αρμόδια υπηρεσία,

Η παρούσα δήλωση αποσκοπεί στην μόνιμη επίλυση  της  διέλευσης & στάθμευσης δίκυκλων και αυτοκινήτων σε πεζόδρομο όπου βρίσκεται η είσοδος του 8ου Νηπιαγωγείου Κερατσινίου.
Η είσοδος από όπου εισέρχονται και εξέρχονται παιδιά ηλικίας 4 &  5 ετών του 8ου Νηπιαγωγείου Κερατσινίου βρίσκεται επί της οδού Ελλησπόντου η οποία είναι πεζόδρομος, ενώ στον παρακάτω χάρτη φαίνεται η ακριβής θέση της εισόδου του Νηπιαγωγείου...


image

Το πρόβλημα είναι η διέλευση και η στάθμευση δίκυκλων και αυτοκινήτων. Υπάρχουν οχήματα που κατά διαστήματα σταθμεύουν σχεδόν έξω από την καγκελόπορτα του σχολείου, ενώ ακόμη και τις ώρες προσέλευσης & αποχώρησης των μαθητών από το σχολείο υπάρχει πραγματικά κυκλοφοριακή κίνηση ειδικά από δίκυκλα πάσης φύσεως.
Αυτή την στιγμή τόσο εγώ όσο και άλλοι γονείς, βρισκόμαστε στην περίεργη θέση να πρέπει να απαιτήσουμε να εφαρμοστούν τα αυτονόητα. Και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να λάβει μέρος κάποιο ατύχημα ή ακόμη χειρότερα κάποιο δυστύχημα για να αναφωνήσουμε όλοι μαζί “Τα λέγαμε…”.
Οι πρώτες μας κινήσεις ξεκίνησαν από την Τροχαία Κορυδαλλού, οι οποίοι φυσικά έπραξαν αυτό που μπορούσαν, δηλαδή σε ανύποπτο χρόνο πραγματοποιούν περιπολίες. Η αλήθεια είναι ότι τις πρώτες μέρες, η κίνηση μειώθηκε καθώς και τα σταθμευμένα αυτοκίνητα. Όμως αυτή η μέθοδος δεν αποτελεί μόνιμη λύση, αν και η Τροχαία Κορυδαλλού προφορικά μας ενημέρωσε ότι μπορούμε να τους καλούμε  κάθε μέρα. Είναι όμως αυτό λύση;
Φυσικά η λύση, είναι ότι εξαρχής αναφερόμαστε σε πεζόδρομο, πράγμα που τελικά φαίνεται να μην συγκινεί τους οδηγούς που αποφασίζουν να περάσουν από εκεί με τα οχήματά τους.
Θα προσπαθήσω να σας περιγράψω ένα καθημερινό φαινόμενο.
Στον παρακάτω χάρτη με πράσινο χρώμα βλέπουμε το κτίριο του Νηπιαγωγείου, ενώ ο πράσινος κύκλος είναι η είσοδος για το σχολείο. Το μπλε κομμάτι στον χάρτη είναι πεζοδρόμιο, επομένως δημιουργείτε μια γωνία. Από το πεζοδρόμιο τρέχουν παιδιά για να μπουν στο σχολείο τους και από την οδό Ελλησπόντου (όπου είναι πεζόδρομος) περνάνε δίκυκλα. Ούτε τα παιδιά έχουν ορατότητα, ούτε τα δίκυκλα που φυσικά δεν έπρεπε να βρίσκονται εκεί.
Αυτό το καθημερινό φαινόμενο, προκαλεί δύο πράγματα τα οποία έχουμε δει με τα μάτια μας. Πρώτον ή το δίκυκλο προχωράει ευθεία οπότε μπορεί να παρασύρει κάποιο παιδί που έρχεται από την άλλη πλευρά ή το δίκυκλο στρίβει δεξιά πράγμα που σημαίνει ότι πέφτει κατευθείαν πάνω στα παιδιά.
Έχουν συμβεί και τα δύο, ευτυχώς όμως χωρίς να προκληθεί κάποιο ατύχημα ή δυστύχημα. Όμως, η κοινή λογική λέει ότι απλά είναι θέμα χρόνου. Δηλαδή τελικά το ερώτημα είναι όχι αν θα συμβεί ατύχημα, αλλά πότε θα συμβεί.
image
Η “γωνία” του κακού και μερικά αυτοκίνητα…
image
Η Τροχαία Κορυδαλλού μου είπε να απευθυνθώ στο Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας για να βρεθεί μια μόνιμη λύση. Και αυτό έκανα.
Απευθύνθηκα στον αντιδήμαρχο Παιδείας και δια βίου μάθησης του Δήμου. 
Η πρώτη αντίδραση του αντιδημάρχου ήταν να καλέσω την Τροχαία. Είπα, ότι το έκανα και ότι τουλάχιστον η Τροχαία κάνει την δουλειά της. Εάν την καλέσεις έρχεται.

Τότε η δεύτερη απάντηση που έλαβα ήταν ότι η Διεύθυνση του Νηπιαγωγείου πρέπει να κινητοποιηθεί. Επέμενα… είπα ότι αυτό δεν είναι δουλειά του σχολείου.
Μετά, λοιπόν, μου είπε να κινητοποιηθεί ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου. Του είπα, ότι το Νηπιαγωγείο δεν έχει σύλλογο. Επέμενα.
Τέλος, μου είπε να γράψω μια επιστολή προς τον Δήμο, όπου θα αναφέρω όλα αυτά που του είπα προφορικά και να συλλέξω υπογραφές από γονείς και εάν μπορώ και από την Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου. 

Τον ρώτησα γιατί πρέπει να γράψω επιστολή, αφού στην ουσία δεν ζητάω τίποτα, δεν απαιτώ τίποτα, δεν θέλω να αλλάξει τίποτα. Θέλω και νομίζω και πως και όλοι οι γονείς θέλουν, απλά το αυτονόητο. Δεν περνάνε οχήματα από πεζόδρομο, δεν είναι χώρος στάθμευσης ο πεζόδρομος. Δεν μπλοκάρουμε την είσοδο του σχολείου από σταθμευμένα αυτοκίνητα. Απλά δεν βάζουμε σε κίνδυνο τα παιδιά.
Δεν πήρα απάντηση, τουλάχιστον ουσιαστική. Ούτε πήρα απάντηση, όταν τον ρώτησα γιατί δεν καλεί ο ίδιος την τροχαία, με την ιδιότητα του αντιδημάρχου Παιδείας & δια βίου μάθησης του Δήμου.
Αφού, λοιπόν, ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει, αφού κανείς δεν μπορεί να ελέγξει την κατάσταση και φυσικά αφού κανείς δεν είναι υπεύθυνος για να αναλάβει το θέμα, τότε και εγώ θα κλείσω τον πεζόδρομο γύρω από την είσοδο του σχολείου με κώνους  και για να μην ψάχνετε ποιος το έκανε, σας δηλώνω ότι εγώ θα το έχω κάνει.
Και εάν η πράξη μου με τους κώνους είναι παράνομη, ελάτε να με συλλάβετε, θα με βρίσκετε κάθε πρωί έξω από το σχολείο καθώς θα στήνω τους κώνους για την ασφαλή διέλευση των παιδιών.  
 
Top