Μια εμβληματική φυσιογνωμία στην ιστορία του Ιωνικού Νικαίας και πρώτος σκόρερ της πειραϊκής ομάδας, Κώστας Κοττάκης, πέθανε τα ξημερώματα σε ηλικία 55 ετών, ύστερα από μάχη με την επάρατη νόσο. 
 Ο Κώστας Κοττάκης γενημένος στη Νίκαια στις 9 Μαΐου 1958, αγωνίσθηκε σαν κεντρικός κυνηγός κυρίως με τα χρώματα του Ιωνικού (για πολλά έτη ως αρχηγός) από το 1979 έως το 1989 στη Β΄Εθνική, στη Γ΄Εθνική και στο Εθνικό Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα, εντυπωσιάζοντας για την ικανότητά του στο σκοράρισμα. Αναδείχθηκε τρεις φορές πρώτος σκόρερ εθνικών πρωταθλημάτων. Το 1985 στη Γ΄ Εθνική (Νότιος όμιλος) με 35 γκολ, το 1987 και το 1988 στη Β΄Εθνική, με 20 και 18 τέρματα αντίστοιχα. 

Αποτελεί έναν από τους πλέον γνωστούς σκόρερ του ελληνικού ποδοσφαίρου, αν και ποτέ του δεν αγωνίσθηκε στην Α΄Εθνική. Μόνον ο Κώστας Κοττάκης, ο Αλέκος Αλεξανδρής και ο Ηλίας Σολάκης έχουν καταφέρει να κερδίσουν τον τίτλο του πρώτου σκόρερ της Β΄Εθνικής κατηγορίας απο δύο φορές. 
 Ο Κοττάκης ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στις Ακαδημίες της Προοδευτικής και σε ηλικία 18 ετών (1976) μεταγράφηκε στον Άρη Νικαίας, με τον οποίο έπαιξε δυο χρόνια στην Α΄τοπική κατηγορία της Ε.Π.Σ. Πειραιώς και έναν χρόνο στο Εθνικό Ερασιτεχνικό (1978-79). Το καλοκαίρι του 1979 υπέγραψε στον Ιωνικό, με τη φανέλα του οποίου αγωνίσθηκε για μια ολόκληρη δεκαετία. 
Κέρδισε το πρωτάθλημα του Εθνικού Ερασιτεχνικού στα 1982, την άνοδο -σαν δευτεραθλητής Γ΄Εθνικής- στη Β΄Εθνική το 1985 και την άνοδο στην Α΄Εθνική (σαν τριταθλητής Β΄Εθνικής) το 1989. Το καλοκαίρι του ίδιου έτους πήγε στον Αθηναϊκό, με τον οποίο αναδείχθηκε πρωταθλητής Β΄Εθνικής έναν χρόνο αργότερα (1990).
http://www.pamesports.gr
 
Top