Σε μπαράζ συλλήψεων έχει προβεί από τα ξημερώματα η Αστυνομία η οποία έχει συλλάβει τον γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο, τον Ηλία Κασιδιάρη και άλλα περίπου 30 στελέχη του κόμματος και αναζητούνται δεκάδες άλλα. 
Τα εντάλματα συνολικά είναι 36 και σύμφωνα με τις πληροφορίες οι κατηγορίες αφορούν την σύσταση εγκληματικής οργάνωσης...



Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής συνελήφθη λίγο πριν τις 9 σήμερα το πρωί, όπως επίσης και πέντε βουλευτές του κόμματος, για τους οποίους υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία εμπλοκής σε εγκληματικές δραστηριότητες. 

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν προέβαλε καμμία αντίσταση κατά την σύλληψή του. Μεταξύ των στελεχών του εθνικιστικού κόμματος που συνελήφθησαν είναι και το πρωτοπαλίκαρο της Τοπικής Οργάνωσης στην Νίκαια, Γιώργος Πατέλης ο οποίος έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας πιθανότατα για εμπλοκή του στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από τον Χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά.

Μέχρι χθες για τον κ. Μιχαλολιάκο δεν φαινόταν πως υπήρχαν στοιχεία πως εμπλέκεται σε κάποια αξιόποινη πράξη, ωστόσο μέσα στην νύχτα κάτι άλλαξε. Πλέον φουντώνουν ξανά οι φήμες για πολιτική αποσταθεροποίηση καθώς όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος ο Νίκος Μιχαλολιάκος, δεν θα διστάσει να σέρνει την χώρα σε εκλογές... κάθε εβδομάδα.

Όπως δημοσιεύει το newsit.gr, σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτήν την στιγμή έχουν εκδοθεί εντάλματα και αναζητούνταν από την Αστυνομία οι βουλευτές Γιάννης Λαγός και Νίκος Μίχος. Ο πρώτος σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έπεσε τελικά στα χέρια της Αστυνομίας και οδηγείται στην ΓΑΔΑ.

Πριν από την απαγγελία κακουργηματικών κατηγοριών – πιθανότατα διά της έκδοσης ενταλμάτων σύλληψης– βρίσκεται η εκτεταμένη έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη αναφορικά με έκνομες δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής.

Αξίζει να σημειωθεί πως εάν η φερόμενη σύλληψη συνδέεται με την κακουργηματική κατηγορία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, τότε δεν επηρεάζει η βουλευτική ασυλία. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η Αστυνομία «χτενίζει» όσες περιοχές μπορεί προκειμένου να συλληφθούν κι άλλοι βουλευτές και στελέχη του εθνικιστικού κόμματος, αλλά και δεκάδες στελέχη του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής δεν χάνουν την ιδιότητά τους καθώς πρέπει πρώτα να τελεσιδικήσει η απόφαση της Δικαιοσύνης. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά από το 1974 και μετά που γίνονται συλλήψεις αρχηγού κόμματος και βουλευτών.

Τι προβλέπει το Σύνταγμα

Το Σύνταγμα προβλέπει μονάχα «καταδίκη» για να χάσει κάποιος βουλευτική έδρα. Η εξαίρεση που δίνει στο Σύνταγμα είναι μόνο για αυτόφωρα κακουργήματα. Άρα η σύλληψη των μελών αυτών είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα, αναφέρει ο συνταγματολόγος Γιώργος Κατρούγκαλος.

Κεδίκογλου: Η Δημοκρατία μας δεν εκβιάζεται

Σε τηλεφωνική παρέμβασή του στο πρωινό του ΣΚΑΪ, ο κ. Κεδίκογλου τόνισε πως η Δημοκρατία μας έχει όλα τα μέσα για να αμυνθεί και πως η Δικαιοσύνη θα ολοκληρώσει το έργο της. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως δεν μπορεί να πει περισσότερα προς το παρόν και η δήλωσή του είναι αρκούντως περιεκτική.

«Ελπίζω αυτή τη φορά ο κόσμος να καταλάβει ότι δεν έχει καμία σχέση η οικονομική καταστροφή που έχουμε υποστεί με το ναζισμό» δήλωσε από την πλευρά της στο σταθμό μας η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη.

Ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Μαρκογιαννάκης σχολίασε ότι το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης είναι διαρκές και αυτόφωρο, και ότι για τον επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης προβλέπεται βαρύτερη ποινή.

Παναγιώταρος: Ο κόσμος θα εξυψώσει την Χρυσή Αυγή

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, ο κ. Παναγιώταρος μετέβη στην ΓΑΔΑ προκειμένου να ενημερωθεί για το κατηγορητήριο και δήλωσε πως είναι απαράδεκτο να συλλαμβάνεται αρχηγός κόμματος. Τόνισε μάλιστα πως ο κόσμος βλέπει τον πόλεμο κατά της Χρυσής Αυγής και θα εξυψώσει το εθνικιστικό κόμμα. Ο βουλευτής κρατείται.
 
Top