Στη Λαϊκή Συνέλευση που διοργάνωσε ο Δήμος Λοκρών στη Λάρυμνα παραβρέθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας ΜΕΡΑς Νίκος Σταυρογιάννης.

Στην τοποθέτηση του ο Νίκος Σταυρογιάννης αναφέρθηκε στη σημασία της ΛΑΡΚΟ, όχι μόνο για την απασχόληση και την περιφερειακή ανάπτυξη στους 5 νομούς στους οποίους δραστηριοποιείται η εταιρία, αλλά και για το σύνολο της εθνικής οικονομίας ως η μοναδική εταιρεία παραγωγής σιδηρονικελίου στη Ευρώπη των 27...


«Η ΛΑΡΚΟ -ως κατεξοχήν εξαγωγικού προσανατολισμού επιχείρηση- μπορεί να αποτελέσει έναν από τους βασικούς πυλώνες ενός νέου παραγωγικού μοντέλου, ένας μοχλός ανάπτυξης που χρειάζεται η πατρίδα μας και η κοινωνία. Η καθετοποίηση της παραγωγής της, δηλαδή η παραγωγή ανοξείδωτου χάλυβα μπορεί και πρέπει να προσδώσει σημαντική προστιθέμενη αξία στην εθνική μας οικονομία αλλά και στην περιφέρεια μας» τόνισε ο Νίκος Σταυρογιάννης.

 «Θα μας βρουν απέναντι σε κάθε προσπάθεια να ξεπουλήσουν ή να κλείσουν την εταιρεία. Η ΛΑΡΚΟ είναι μοχλός ανάπτυξης και όχι εμπόρευμα για ξεπούλημα. Να αλλάξουν πολιτική τώρα.» σημείωσε ο Νίκος Σταυρογιάννης ο οποίος προέβλεψε την περιθωριοποίηση της κυβέρνησης υπό το βάρος της αδιέξοδης πολιτικής της σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «η ανοχή και η υπομονή της κοινωνίας και των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ τελείωσε. Αν δεν θέλουν ή δεν μπορούν τότε οι ίδιοι πολίτες θα τους βάλουν στο περιθώριο, αναδεικνύοντας μία κυβέρνηση ικανή να διαμορφώσει και να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα εθνικής επιβίωσης και –κυρίως- μια κυβέρνηση θεσμικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης που έχει ανάγκη η πατρίδα μας».

 
Top