Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν τα πρώτα ονόματα των 4.260 υπαλλήλων που βγουν στην διαθεσιμότητα καθώς στις 31 Ιουλίου εκπνέει η προθεσμία που έχει δώσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τη σύνταξη των σχετικών καταλόγων.
Μέσα στα πρώτα ονόματα θα ενταχθούν σχολικοί φύλακες και πλεονάζον εκπαιδευτικό προσωπικό. Σύμφωνα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη αυτοί που θα «φύγουν πρώτοι» είναι οι καθηγητές πληροφορικής οι οποίοι πλεονάζουν. Σύμφωνα με τον υπουργό οι καθηγητές πληροφορικής είναι άκρως αξιοποιήσιμοι σε άλλες υπηρεσίες ενώ για τους σχολικούς φύλακες, τόνισε ότι «κρίναμε πως δεν θα επέλθει καταστροφή της χώρας χωρίς την εργασία αυτή».


Από τους 4.260 υπαλλήλους, 1.976 είναι εκπαιδευτικοί που είτε έχουν δηλώσει, στην πλειονότητά τους, ότι δεν μπορούν να παραδώσουν μαθήματα για διάφορους λόγους (ψυχολογικούς κ.ά.) ή είναι μονίμως απουσιάζοντες (και υπολογίζονται σε 1.500), 476 ανήκουν σε ειδικότητες οι οποίες παρουσιάζουν πλεόνασμα, όπως γυμναστές και καθηγητές πληροφορικής, ενώ στο πρώτο κύμα θα ενταχθούν και 2.234 σχολικοί φύλακες.

Στο δεύτερο κύμα της κινητικότητας, για το οποίο οι λίστες από όλα τα υπουργεία θα πρέπει να υποβληθούν έως τις 23 Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνονται και οι δημοτικοί αστυνομικοί, οι οποίοι «θα απορροφηθούν από την Ελληνική Αστυνομία

 
Top