Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα με τους Έλληνες πολιτικούς είναι απίστευτο. Όσο είναι στην εξουσία υπεραμύνονται της «καλής δημοκρατίας» που δήθεν έχουμε στην χώρα και μάλιστα μας λένε ότι οι ίδιοι την υπηρετούν ως απλοί στρατιώτες. Μόλις όμως απομακρυνθούν από την εξουσία,...
ευθύς ανακαλύπτουν ότι η δημοκρατία δεν λειτουργεί και ότι αντιλαϊκά συμφέροντα εξουσιάζουν το πολιτικό σύστημα.
Πρόσφατο παράδειγμα ο πρώην πρωθυπουργός και ο απόλυτος εξουσιαστής τότε της χώρας, με βάση το πρωθυπουργοκεντρικό σύστημα που έχουμε, αλλά και με βάση την αυτοδυναμία που διέθετε. Το απόλυτο αφεντικό σε ένα κόμμα κληρονομιά.
Είπε λοιπόν ο κ. Παπανδρέου σε συνέντευξή του σε Καναδικό κανάλι ότι η απόφασή του για δημοψήφισμα ήταν απαραίτητη. Και φυσικά εδώ έχει δίκιο. Δεν εξήγησε όμως, γιατί δεν έκανε δημοψήφισμα το 2010 για να αποφασίσει ο ίδιος ο λαός για το μνημόνιο τότε, παρά μας το ανακοίνωσε μόνος του από το Καστελόριζο; Και μάλιστα γιατί δεν έδωσε το δικαίωμα στο λαό να αποφασίσει τότε που αφενός δεν είχαμε εξαθλιωθεί και αφετέρου οι Ευρωπαίοι και οι ιδιώτες δανειστές ήταν πανικόβλητοι και μπορούσαμε να κάνουμε ό,τι θέλαμε;;; Δεν εξήγησε ακόμα, γιατί δεν έχει γίνει ποτέ δημοψήφισμα μέχρι σήμερα στην Ελλάδα επί δύο αιώνες, μετά την τουρκοκρατία, παρά μόνο για το ζήτημα της βασιλείας;;; Υπενθυμίζουμε ότι η δυναστεία Παπανδρέου είναι στην πολιτική σκηνή της χώρας από τις αρχές του περασμένου αιώνα.
Αναφερόμενος στα «συμφέροντα» που υπάρχουν στην Ελλάδα, είπε ότι παγκοσμίως οι Δημοκρατίες είναι αιχμάλωτες ειδικών συμφερόντων, που αγοράζουν, άμεσα ή έμμεσα, ΜΜΕ, πολιτικούς και δικαστές. Δεν εξήγησε όμως γιατί ο ίδιος, ως ο απόλυτος εξουσιαστής δεν έδωσε την ευκαιρία στο λαό, όπως έκανε ο κ. Γκρίμσον στην Ισλανδία, να φτιάξει μόνος του ο λαός το δικό του Σύνταγμα και να πετάξει στα σκουπίδια όλη την κοινωνική και πολιτική σαβούρα και διαφθορά;;
Τα ίδια προφανώς θα μας λέει αργότερα και ο κ. Σαμαράς όταν θα τον έχουν απομακρύνει κι αυτόν από την πρωθυπουργία. Ο κ. Καραμανλής τουλάχιστον σιωπά.