Το Σάββατο 15 Ιουνίου 2013 ο Όμιλος UNESCO Κεφαλονιάς και Ιθάκης σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Κεφαλλονιάς «Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.», παρουσίασε στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ  ΛΗΞΟΥΡΙΟΥτην αριστουργηματική όπερα «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ» του μεγάλου Κεφαλλονίτη Ελληνοκαναδού συνθέτη Παναγιώτη Καρούσου βασισμένη στην ομώνυμη τραγωδία του Αισχύλου σε μετάφραση Ιωάννη Γρυπάρη.....

Ο μεγαλειώδεις νεαρός βαθύφωνος Βασίλης Ασημακόπουλος κατέπληξε το θερμό ακροατήριο με την δραματική του ερμηνεία και την τεράστια φωνή του. Δεμένος με τις αλυσίδες ο σπουδαίος καλλιτέχνης φαινόταν πραγματικός τιτάνας πάνω στην σκηνή.
Η φωνή του Βασίλη Ασημακόπουλου πέρα από εκφραστική έχει το σπάνιο μέταλλο του τραγωδού. Η δε παρουσία του άκρως καθηλωτική εκφράζει τον Προμηθέα όσο κανείς άλλος.
Η σοπράνο Ειρήνη Κώνστα αντάξια συμπρωταγωνίστρια στο πλευρό του Βασίλη Ασημακόπουλου έδωσε τον καλύτερο εαυτό της στον ρόλο της σκληρής και απρόσωπης Βίας και στον ρόλο της πολεμόχαρης Θεάς Αθηνάς. Η φωνή της Ειρήνης Κώνστα μεγάλη με γεμάτο βιμπράτο γέμισε το θέατρο, όπως και η επιβλητική της παρουσία.
Ο τενόρος Χρήστος Δεληζώνας με πλούσια φωνή ερμήνευσε τον ρόλο του Ωκεανού με τις πολλές κολορατούρες, και τον εκρηκτικό ρόλο του Ερμή και καταχειροκροτήθηκε.
Η σοπράνο Ελένη Μπούκη-Αγιομυργιανάκη τα έδωσε όλα στον ρόλο της Ιούς ενθουσιάζοντας το κοινό. Η Βιβή Κλεισούρα συνόδευσε στο πιάνο τους καταπληκτικούς ερμηνευτές με παροιμιακή χάρη και φινέτσα. Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία από αυτές που θα μείνουν να θυμάται το νησί για πολύ καιρό. Θέλουμε η όπερα να ξαναέρθει στην Κεφαλονιά γιατί ο κόσμος έχει αγαπήσει το έργο του Κεφαλλονίτη μας συνθέτη και τον περιμένουμε πάντα με μεγάλη χαρά.
Την άρτια οργάνωση και παρουσίαση έκαμε η πρόεδρος του Ομίλου UNESCO Κεφαλονιάς και Ιθάκης Αναστασία Παπαδάτου - Αποστολοπούλου που εργάζεται σκληρά και αναβαθμίζει το νησί μας με τις εκδηλώσεις που οργανώνει.
Η μουσική του έργου «Προμηθέας Δεσμώτης» του Παναγιώτη Καρούσου πρόσφατα θεωρήθηκε σε παρουσίαση του Τρίτου Προγράμματος της ΕΡΤ θεϊκή, ένας ύμνος στον Αισχύλο, στην μουσική και την Αρχαία Ελληνική Τραγωδία.
 
Top