Αλυσίδες κρέμονταν από το ταβάνι του υπογείου, σχοινιά βρίσκονταν πεταμένα στο δάπεδο, κάνοντας ακόμα πιο άγριο το ήδη αφιλόξενο περιβάλλον στο οποίο ζούσαν επί δέκα χρόνια οι τρεις απαχθείσες του Κλίβελαντ και το παιδί μιας εξ αυτών.

 Όταν ο Αριελ Κάστρο, ο «εγκέφαλος» της απάνθρωπης συμμορίας των τριών αδελφών που απήγαγε τις Αμάντα Μπέρι, Τζίνα ΝτεΤζίζους και Μισέλ Νάιτ, δεν αλυσόδενε τα θύματά του, τα έβγαζε στην αυλή του σπιτιού για την…καθιερωμένη βόλτα τους. Γυμνές, δεμένες με λουριά για σκύλους και πεσμένες στα τέσσερα, οι τρεις νεαρές μπουσουλούσαν στο χώμα σαν ζώα, πάντα βράδυ και πάντα υπό την επίβλεψη του δυνάστη τους, ο οποίος ικανοποιείτο από την εικόνα των ανήμπορων γυναικών να κυλιούνται στο έδαφος.

 Λίγο αργότερα το δράμα θα έπαιρνε ακόμα πιο άσχημες διαστάσεις…. Ο Κάστρο θα ικανοποιούσε τις αρρωστημένες ορέξεις του στα κορμιά των τριών θυμάτων του, που από αθώα κορίτσια στην εφηβεία έγιναν γυναίκες με πολύ βίαιο τρόπο.

 Για «σκλάβες του σεξ» κάνει λόγο ο διεθνής Τύπος, ενώ αναφέρεται ότι οι γυναίκες είχαν «πολλαπλές εγκυμοσύνες», χωρίς ωστόσο να είναι γνωστό που βρίσκονται τα παιδιά τους, τα οποία απέκτησαν με τον Κάστρο ή τα αδέλφια του. Τουλάχιστον πέντε παιδιά πιστεύεται ότι γεννήθηκαν στο υπόγειο, ενώ ένα από τα θύματα είχε τρεις αποβολές εξαιτίας της κακής διατροφής και των κακών συνθηκών ζωής. Κανείς, όμως, από τους γείτονες στην φτωχική συνοικία όπου έμενε ο Κάστρο, δεν είχε δει τίποτα περίεργο όλα αυτά τα χρόνια;
Η αστυνομία που ερευνούσε τις τρεις απαγωγές γιατί δεν είχε καταφέρει να συγκεντρώσει τα απαραίτητα στοιχεία για τον εντοπισμό τους;

 Όπως δήλωσε στο CNN η Νίνα Σαμοιλίτς, η οποία μένει κοντά στο σπίτι της κόλασης, είχε ειδοποιήσει την αστυνομία πριν δύο χρόνια όταν εντόπισε μια γυμνή γυναίκα στην πίσω αυλή της κατοικίας του Κάστρο. «Όταν, φώναξα προς τη γυναίκα ρωτώντας την τι κάνει γυμνή στην αυλή, ένας άνδρας μου απάντησε να μπω στο σπίτι της και έτρεξε αμέσως μέσα.
Όταν το είπα στην αστυνομία νόμιζαν ότι αστειευόμουν και δε με πίστεψαν», αποκάλυψε η Σαμοιλίτς. Ωστόσο, ο λοχίας Σάμι Μόρις, εκπρόσωπος της αστυνομίας του Κλίβελαντ, δήλωσε πως δεν υπήρξε καμία αναφορά για γυμνή γυναικά στην κατοικία του Κάστρο, διαψεύδοντας ουσιαστικά την μάρτυρα. Παρόλα αυτά, η μαρτυρία της Σαμοιλίτς δεν είναι η μοναδική, καθώς ένας δεύτερος γείτονας κάλεσε την αστυνομία το 2011 για να πραγματοποιήσει έρευνα έπειτα από κραυγές που άκουσε προερχόμενες από το εσωτερικό του σπιτιού.

Σύμφωνα με τον άνδρα, ένα περιπολικό πέρασε, ο ένστολος χτύπησε την πόρτα και μην παίρνοντας καμία απάντηση, έφυγε. Την ίδια ώρα ένας ακόμα γείτονας δήλωσε πως συχνά έβλεπε υπαλλήλους παντοπωλείου να παραδίδουν ψώνια βραδινές ώρες στον Κάστρο, ενώ κάποιος άλλος πίστευε πως το σπίτι είναι εγκαταλελειμμένο, αν και έβλεπε συχνά ένα ασθενές φως να φέγγει μέσα από τα κλειστά παράθυρα.

 Μια άλλη γυναίκα θυμάται ότι είχε δει στο παρελθόν μια γυναικεία φιγούρα να χτυπάει το τζάμι ενός παραθύρου. Σιγά σιγά καινούρια στοιχεία βγαίνουν στην επιφάνεια, ενώ η αστυνομία του Οχάιο έκανε λόγο για «άθλιες συνθήκες» στο υπόγειο. «Τα θύματα δεν είχαν τη δυνατότητα να φύγουν από το σπίτι, ούτε να επικοινωνήσουν με άλλους ανθρώπους πέραν του απαγωγέα και των άλλων θυμάτων», δήλωσε αξιωματούχος. Την ίδια στιγμή, ο Αντζελ Κορντέρο, ο οποίος μαζί με τον ήρωα του Κλίβελαντ, Τσαρλς Ράμσει, που άκουσε τις κραυγές της Μπέρι και την έσωσε, είπε ότι η νεαρή φορούσε βρώμικα ρούχα, είχε κίτρινα δόντια και ανάκατα μαλλιά, ενώ έδειχνε πολύ νευρική, σαν να μην είχε βγει ποτέ έξω από εκείνο το σπίτι.

 Παράλληλα, αρκετοί γνωστοί του 52χρονου απαγωγέα, κάνουν λόγο για έναν «περίεργο άνθρωπο». Όπως είπε η Ζαίντα Ντελγάντο, γειτόνισσά του, ο Κάστρο «ήταν ιδιαίτερος. Σαν να μην ήταν κάτι σωστό πάνω του. Ήταν υπερόπτης και συχνά έλεγε για τον εαυτό του ότι ήταν ο καλύτερος, ο Mr. Cool, αλλά και δώρο Θεού».
 Σε αυτό που συγκλίνουν όλοι είναι στην στάση της αστυνομίας, η οποία δεν επέδειξε ιδιαίτερο ζήλο έπειτα από τις αναφορές των μαρτύρων. Πολλοί εκφράζουν τον θυμό τους, ενώ κάποιοι λένε ακόμα ότι «η αστυνομία θα έπρεπε να ντρέπεται.
Έψαχναν τα κορίτσια εδώ και χρόνια, ενώ βρίσκονταν κάτω από τη μύτη τους».


O «μαύρος ήρωας» 
Ο Τσαρλς Ράμσι, ο δυναμικός γείτονας με την χαρακτηριστική ομιλία και το ιδιότυπο χιούμορ που συνέβαλε στην απελευθέρωση των τριών γυναικών οι οποίες είχαν απαχθεί πριν από μια δεκαετία στο Κλίβελαντ του Οχάιο, έχει μετατραπεί σε ήρωα, με τα ΜΜΕ και τους χρήστες του διαδικτύου να αναμεταδίδουν συνεχώς τις συνεντεύξεις του.

 Ο Τσαρλς Ράμσι είναι "ο νέος ήρωας της Αμερικής", αναφέρει ο ιστότοπος ενημέρωσης TheDC.com, ενώ τα βίντεο με αυτόν τον λαντζέρη εστιατορίου να διηγείται την εμπειρία του, είχε εκατοντάδες χιλιάδες χτυπήματα στο Youtube, τα οποία διαδέχτηκαν αναδημοσιεύσεις στο twitter και το Yahoo. Ο 40χρονος μαύρος με τη χαρακτηριστική προφορά είναι ο πιο κοντινός γείτονας του σπιτιού όπου κρατούνταν οι τρεις νέες γυναίκες και ανταποκρινόμενος στην έκκληση μιας εξ αυτών, επέτρεψε τη διάσωσή τους. Με εκφράσεις αργκό, ο Τσαρλς με τα μακριά μαλλιά, τα χαλασμένα δόντια και το λεκιασμένο λευκό μπλουζάκι, αφηγήθηκε πώς "άκουσε μια κραυγή ενώ έτρωγε ένα χάρμπουργκερ McDonalds".

 Η αναφορά στην πολυεθνική εταιρεία φαστ-φουντ που επαναλήφθηκε πολλάκις, τού χάρισε ένα σύντομο μήνυμα της εταιρίας στο twitter, που αναφέρει ότι "χαιρετίζει το θάρρος των θυμάτων. Εμπρός Τσαρλς!" και συμπληρώνει: "Θα έρθουμε σε επαφή μαζί σου". "Να 'μαι λοιπόν έξω από την πόρτα, με το μισοφαγωμένο μου Big-Mac, προσπαθώ να ανοίξω την πόρτα αλλά δεν μπορώ γιατί είναι σαν να έχει θωρακίσει την πόρτα, σαν να μπαίνεις σε θάλαμο βασανιστηρίων. Άρχισα τις κλωτσιές στο κάτω μέρος της πόρτας. Και αυτή βγήκε σέρνοντας τα πόδια, μαζί με το μωρό της", διηγήθηκε στο CNN.

 Mερικές από τις φράσεις που είπε απευθυνόμενος στον τύπο ή στην αστυνομία, αναδημοσιεύονται στο twitter συνεχώς, όπως η δήλωσή του όταν μιλούσε στο τηλεοπτικό δίκτυο WEWS: "Ήξερα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, όταν μια όμορφη λευκή μικρούλα έτρεξε στην αγκαλιά ενός μαύρου...ή είναι ένα άστεγο ζητιανάκι ή είναι προβληματική". Όταν καλεί την αστυνομία που τον ρωτά αν η κοπέλα "χρειάζεται ασθενοφόρο ή οτιδήποτε άλλο", αυτός απαντά: "Είχε απαχθεί! Χρειάζεται τα πάντα. Για έλα στη θέση της!".

 Οι δηλώσεις του αυτές αναπαρήχθησαν ακόμη και σε στυλ ραπ. Το εστιατόριο όπου εργάζεται ο Ράμσι ανάρτησε στην σελίδα του στο Facebook ένα συγχαρητήριο μήνυμα: "Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι για τον υπάλληλό μας, είναι ένας πραγματικός ήρωας του Κλίβελαντ", υπογραμμίζει το μήνυμα.
 Πολλοί λογαριασμοί στο Facebook δημιουργήθηκαν με το όνομα "πρόεδρος Τσαρλς Ράμσι" ή ακόμη "Το McDo πάντα δωρεάν για τον Τσαρλς Ράμσι".

http://www.eglimatikotita.gr/
 
Top