Δεν λειτουργεί καμία κρατική υπηρεσία για να προστατευτούμε από το οικονομικό έγκλημα που έχει και ημερομηνία αρχής και τέλους. Έχουμε απευθυνθεί στις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες ΣΔΟΕ, εφορία, ΙΚΑ, εισαγγελία με εξώδικες διαμαρτυρίες ως προς τις δύο πρώτες για τις ανομίες που συνέβησαν τα προηγούμενα έτη από το δήμαρχο Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκο. 

Φέτος από τις 10 μέχρι τις 26 Μαΐου θα γίνει φέτος η Ανθοκομική Έκθεση. Όχι όμως στην πλατεία Κοραή -όπου γίνονται έργα για το Μετρό- αλλά στον Τινάνειο Κήπο (απέναντι από την Αγία Τριάδα) ο οποίος θα διαμορφωθεί κατάλληλα. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ένα κατάστημα πρέπει να πληροί κάποια κριτήρια για να παραμείνει ανοικτό. Έχει ταμειομηχανή, εκδίδει αποδείξεις, πληρώνει ΦΠΑ, πληρώνει δημοτικά τέλη, αν έχει υπαλλήλους πρέπει να είναι ασφαλισμένοι και συνεχώς συμβάλει στον κρατικό και δημοτικό μηχανισμό. 

Οι υποτιθέμενοι παραγωγοί των εκθέσεων ΔΕΝ ΕΚΔΙΔΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, δεν έχουν καν ταμειακές μηχανές, τα άτομα που δουλεύουν τα περίπτερα της εκθέσεις δεν είναι ούτε συγγενείς των παραγωγών άρα δουλεύουν μαύρα, άρα δεν παίρνουν κέρδη ούτε τα ασφαλιστικά ταμεία ούτε η εφορία.(Γιατί στις λαϊκές αγορές και στις εκθέσεις βιβλίων εκδίδονται αποδείξεις ενώ στις ανθοκομικές όχι;- Απλή απορία-) Πολλά προϊόντα που πωλούνται εκεί δεν μπορούμε να πούμε ότι εντάσσονται στα προϊόντα παραγωγών για έναν πολύ απλό λόγο είναι βιομηχανικά, εγώ προσωπικά δεν ξέρω κάποιο χωράφι στην Ελλάδα που να βγάζει πλαστικές γλάστρες, φάρμακα για τα φυτά ή σακούλια με χώμα. 
Τα προϊόντα αυτά κατατάσσονται στο καθεστώς 23% ΦΠΑ. Επίσης πρέπει να αναρωτηθούμε τι κερδίζει ο δήμος από την όλη ιστορία. Ο Δήμαρχος δηλώνει στην κυριολεξία ότι το κάνει για την ψυχή της μανούλας του που τη θυμάται να ποτίζει τα γεράνια της και τα άλλα λουλούδια του κήπου της. Πρακτικά τώρα πέρσι υποτίθεται ότι οι παραγωγοί έδωσαν στον δήμο κάποια φυτά, που είναι τα παραστατικά για την παραλαβή αυτών; Εμείς γνωρίζουμε ότι δεν δόθηκε τίποτα. Ο Μάιος είναι ο μήνας των λουλουδιών, οι καταστηματάρχες μπορούν να πωλούν πολύ φθηνά γιατί δεν υπάρχει το κόστος των  καυσίμων των θερμοκηπίων, γιατί πρέπει να έρθουν αντιμέτωποι με τον άνισο και άδικο ανταγωνισμό των παράνομων πάγκων του κ. Δημάρχου και των καπρίτσιων του; Όλο το έτος το παραεμπόριο των ανθέων ανθεί στον Πειραιά. Στις εισόδους της πόλης και στο κέντρο της πόλης ιδιαίτερα στη οδό 2ας Μεραρχίας οι Μπαγκλαντεζιανοί (δεν είμαι ρατσιστής) είναι περισσότεροι από τους εκμεταλλευόμενους της Μανωλάδας. Τα δε παράνομα πακέτα τσιγάρα πωλούνται σε όλη την Φίλωνος και την Νοταρά σαν να έχει αναβιώσει η τρούμπα (είμαι αρκετά μεγάλος για να την θυμάμαι) από ανατολίτες, Μπαγκλαντεζιανούς επί των πλείστον, μετανάστες οι οποίοι,  όποιος περαστικός περνά από μπροστά τους τον προσκαλούν να αγοράσει λέγοντας <<Σιγάρα, σιγάρα>>. Ίσως ο δήμαρχος να μην μπορεί να ανταποκριθεί επιτυχώς στα επαυξημένα καθήκοντα όπως είναι αυτά της δημοτικής αστυνομίας και ο ρόλος να περιορίζεται στις απονομές βραβείων και στις εκδηλώσεις ή στους ραδιοφωνικούς μονολόγους του όπως και πράττει. 
Κ. Δένδια είστε η τελευταία μας ελπίδα για να επανέλθουν η ισονομία και η ισοπολιτεία,  πράγματα που πριν από μερικά χρόνια ήταν αυτονόητα στην Ελλάδα. 
 
Top