Περίπου 78.000 άνθρωποι από 120 χώρες του κόσμου έχουν υποβάλλει αίτηση για να μεταναστεύσουν στον Άρη, μάλιστα με εισιτήριο χωρίς επιστροφή, στο πλαίσιο του διαγωνισμού που οργανώνει η Ολλανδική Mars One από τις 22 Απριλίου.

Όπως αναφέρεται στο Space.com, η Mars One έχει ως στόχο να...
στείλει τέσσερα άτομα στον Κόκκινο Πλανήτη το 2023 ως «τους πρώτους μιας μόνιμης αποικίας». Κάθε δύο έτη θα φτάνουν νέοι άποικοι. «Με 78.000 αιτήσεις σε δύο εβδομάδες φαίνεται πως αυτή είναι η πιο επιθυμητή δουλειά στον κόσμο», δήλωσε ένας εκ των επικεφαλής της Mars One.

Η αποστολή εκτιμάται πως θα κοστίσει περίπου 6 δις δολάρια και η εταιρεία σκέφτεται να καλύψει μεγάλο μέρος αυτού του κόστους μέσω της μετατροπής της αποστολής σε ένα παγκόσμιο Reality Show, όπως σημειώνεται στο Space.com.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Αυγούστου και σε αυτήν μπορούν να συμμετάσχουν μόνο όσο είναι άνω των 18 ετών. Κάθε υποψήφιος με την υποβολή της αίτησης καλείται να καταβάλει και ένα αντίτιμο, το οποίο κυμαίνεται από 5 έως 75 δολάρια, ανάλογα με τη χώρα.

Με την ολοκλήρωση της πρώτη φάσης, όπως σημειώνεται στο Space.com, θα επιλεγούν 50 έως 100 υποψήφιοι από κάθε χώρα, ενώ μέχρι το 2015 οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν φτάσει του 28 έως 40.

Στη συνέχεια οι υποψήφιοι θα χωριστούν σε ομάδες των τεσσάρων, ώστε να μπορέσουν να εκπαιδευτούν για μια αποστολή στον Άρη. Μετά από επτά χρόνια εκπαίδευσης το κοινό θα ψηφίσει για το ποια ομάδα θα ταξιδέψει χωρίς επιστροφή στον Κόκκινο Πλανήτη.

Μέχρι σήμερα την πρωτιά σε αιτήσεις έχουν οι ΗΠΑ με 17.324 και ακολουθούν η Κίνα με 10.241 και η Βρετανία με 3.851. Ρωσία, Μεξικό, Βραζιλία, Καναδάς, Κολομβία, Αργεντινή και Ινδία συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα. 

Πηγή:  tvxs.gr
 
Top