Πλήρως παραμελημένη η Καστέλλα και το αλσύλλιο του Προφήτη Ηλία, απ΄ όπου δεν περνά κανείς αρμόδιος, για να δεί ότι τα αγριόχορτα και οι τσουκνίδες έχουν κλείσει τα μονοπάτια του και έχουν υπερβεί το ένα μέτρο στο ύψος.

Η Καστέλλα είναι το πιο όμορφο κομμάτι του Πειραιά και την επισκέπτονται από όλο το λεκανοπέδιο, είτε για να παραβρεθούν σε ακολουθίες στον Προφήτη Ηλία, είτε για να απολαύσουν ένα καλό φαγητό στα ταβερνάκια της περιοχής και ένα γλυκό ή καφέ στα γραφικά ΚΑΦΕ του. Είναι αδιανόητο λοιπόν να μην μπορούν όλοι αυτοί να απολαύσουν και ένα μικρό περίπατο στο αλσύλλιο με θέα τον Σαρωνικό.

Δυστυχώς οι καταγγελίες είναι πολλές για την εγκατάλειψη και κάθε μέρα γίνονται και περισσότερες, καθώς όλοι βλέπουν ότι τα πράγματα αντί να καλυτερεύουν γίνονται όλο και χειρότερα.

Η Ερήμωση του Πειραιά και ιδιαίτερα της Καστέλλας είναι έργο αποκλειστικά των αρμοδίων που τον έχουν αφήσει στην τύχη του, πιστεύοντας ότι Πειραιάς είναι μόνο η πλατεία Κοραή.

Ακόμα και αυτό το πασίγνωστο και θρυλικό μπόουλινγκ της Καστέλλας είναι πλέον παρελθόν και έχει γίνει στέκι περιθωριακών στοιχείων, αφού παραμένει κλειστό επί τριετίας τουλάχιστον, με αποτέλεσμα να φοβάσαι και να το πλησιάσεις.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΝΑΤΣΕΛΗΣ
 
Top