Η ανάσυρση από τη φαρέτρα του ΣΥΡΙΖΑ του προεκλογικού συνθήματος «καμία θυσία για το ευρώ», μετά τις δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο, αλλά και ο σκεπτικισμός που επικρατεί στις τάξεις των κεντρικών στελεχών για τη σταθερότητα της Ευρωζώνης, προδιαγράφουν μια «νέα» αφήγηση από την πλευρά της Κουμουνδούρου για την...
έξοδο της χώρας από την κρίση.

Το κλίμα ευρωσκεπτικισμού στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στους ψηφοφόρους του καταγράφεται και στη δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό του «Εθνους της Κυριακής».

Στο ερώτημα «παραμονή στο ευρώ ή επιστροφή στη δραχμή», το 48% των ψηφοφόρων του κόμματος επιθυμεί επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, ενώ το 41,6% τάσσεται υπέρ του ευρώ. Ο «διχασμός» των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και οι συζητήσεις περί επανεξέτασης της θέσης για την Ευρωζώνη ή αναζήτησης «νέων δρόμων» αποτυπώνεται και στην ηγεσία του κόμματος, καθώς ακόμη και στελέχη της πλειοψηφίας αναγνωρίζουν ότι απαιτείται «εμπλουτισμός» και «εξειδίκευση» των πολιτικών, ανεξάρτητα από το εάν δεν προκρίνουν ως λύση την... επιστροφή στη δραχμή.

Η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου Πάνου Σκουρλέτη «όχι πάση θυσία για το ευρώ», με τη διευκρίνιση πως το κόμμα δεν τάσσεται υπέρ της «εθνικής αναδίπλωσης», καταδεικνύει τον προβληματισμό που επικρατεί στα ηγετικά κλιμάκια του κόμματος.

Περισσότερα στο: ethnos.gr
 
Top