(Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ)

Έχω μπερδευτεί. Τελικά ο Μπένι είναι επίτιμος αντιπρόεδρος της ΝΔ ή ο Σφουγγαράκης είναι επίτιμος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ;
Για τον πασοκοφώτη δεν έχω καμιά αμφιβολία. Χωρίς ΠΑΣΟΚ θα νιώθει ότι του λείπει το μισό του κομμάτι.
ΠΑΣΟΚ, το πιο γλυκό κομμάτι του.
 Το υπουργείο οικονομικών εκτιμώντας το σπουδαίο ρόλο της παραοικονομίας είπε να μην αναγκάζει τους φοροφυγάδες να κόβουν αποδείξεις.
 
Λένε ότι ήταν γκάφα τους. Λάθος. Σχέδιο του Στουρνάρα ήταν. Σου λέει ο υπουργός: αν δεν κόβουν αποδείξεις τότε οι φορολογούμενοι δεν θα μπορέσουν να μαζέψουν τον αριθμό που χρειάζεται και θα φορολογηθούν με 22%.

 Δεν γλιτώνουμε από αυτούς σου λέω. Έχει βάλει ο σφουγγαράκης το κεφάλι κάτω και σκέφτεται συνεχώς ισοδύναμους τρόπους να μας εξοντώσουν. Και ο κυρ Φώτης κάνει ότι παιδεύεται με εκείνο το αγκίστρι… μόνο που το έχει μπερδέψει με τις κόκκινες γραμμές και δεν μπορεί να κάνει την απαγκίστρωση.

Αν και το είδος της μπαμπεσιάς θυμίζει παλιό καλό ΠΑΣΟΚ και Μπένι στα φόρτε του…

Πάντως να σκεφτούν ότι το σύνταγμα λέει ότι όλοι οι πολίτες είναι ίσοι οπότε αυτό το όριο των 10 χιλιάδων ευρώ που έχουν για να μην κόβει κάποιος αποδείξεις να το καταργήσουν. Δηλαδή αυτοί που δηλώνουν 20 χιλιάδες ευρώ να μην φοροδιαφεύγουν νομίμως;

 Και μες στην αναμπουμπούλα να και κάτι αναδρομικά στους δικαστές. Δεν παίζεις τέτοιους καιρούς με δικαστικές αποφάσεις υπέρ των πολιτών.

 Επίσης η φιλολαϊκή και υπεύθυνα αριστερή κυβέρνηση αποφάσισε να μην ισχύσουν τα τεκμήρια για τα πολυτελή αυτοκίνητα, τα σκάφη και τις πισίνες.
 
Εδώ φαίνεται και η σπουδαιότητα να κυβερνάει αριστερός. Τώρα 

που θα έρθει η ανάπτυξη (την περιμένουμε από ώρα σε ώρα) και θα χορτάσει με ευρώ ο πολίτης,  να μην υπάρχουν  στην γωνία αντιλαϊκά μέτρα…  τόσο καιρό κάναμε υπομονή για να πάρουμε ένα πολυτελή αυτοκίνητο να έχουμε και τεκμήριο;
 Μια πρόταση που θα βγάλει από το αδιέξοδο τους άνεργους έκανε ο Δούκας. Από το δεξιό δουκάτο του, που συνορεύει με βενιζέλεια σφουγγάρια και υπεύθυνες μπαρούφες, έδωσε την απόλυτη λύση: οι άνεργοι να δουλεύουν άνευ μισθού.

Έτσι για να σε δω καημένε εργαζόμενε που καυχιέσαι ότι έχεις δουλειά με τι προσόντα θα ανταγωνιστείς τον άνεργο.

Στο τέλος θα δουλεύουν μόνο άνεργοι στις επιχειρήσεις. Και ο μόνος τρόπος να τον ανταγωνιστείς είναι να αποφασίσεις όχι μόνο να μην έχεις μισθό για την δουλειά σου αλλά να δίνεις και ένα ποσό στον επιχειρηματία. Κάτι σαν μπόνους.

Τέλος η μισθωτή σκλαβιά. Θα μείνουμε με την σκλαβιά σκέτο.

 
Επανάσταση με τακτ

 Τελικά αυτή η κυβέρνηση τυπικώς αποτελείται από τρία κόμματα. Ουσιαστικώς έχει και μια τελεία. Την πολιτική της Χρυσής Αυγής.
 
Η κρατική και κυβερνητική τρομοκρατία τώρα αρχίζει να ξετυλίγεται.

 Και ξαφνικά μας προέκυψε ένα οδυνηρό δίλλημα. Να πάει στην φυλακή ο Παπακ και να σωθεί η τρόικα εσωτερικού ή να πάνε φυλακή οι κυβερνώντες και να σωθεί ο Παπακ;

 

Παραπλανητικό δίλλημα που θα έλεγε και το ΚΚΕ. Τους σωτήρες δεν τους στέλνεις στην φυλακή. Αλλά τους αναγκάζεις να ζήσουν την υπόλοιπη ζωή τους με όρους σωτηρίας. Άστεγοι και άφραγκοι να χαζεύουν τις καμινάδες που καπνίζουν.
 
Θα είμαστε τσεκουράτοι είπαν με μια φωνή οι τρεμοπρετεντέρηδες με αριστερή συνοδεία τον Τσίπρα. Συγνώμη τον Τσίμα ήθελα να πω. Εδώ μπερδεύτηκε η Όλγα εγώ θα την γλύτωνα;
 
Αφού θέλουν να είναι τσεκουράτοι να πάνε στον Βορίδη για εντατικά μαθήματα.

 Η αγαπημένη ατάκα του mega είναι: καταδικάζετε την βία; Από όπου και αν προέρχεται;

Απαντώ λοιπόν: 
Καταδικάζω τα πεταμένα μπουκάλια από όποιον Πρετεντέρη και αν προέρχονται.
Καταδικάζω τα τσεκούρια από όποιο megaλο κανάλι και αν προέρχονται.
 Τώρα αν μου πεις ότι μια λαϊκή επανάσταση μπορεί να γίνει με τους κανόνες καλών τρόπων του Ζαμπούνη  θα σου πω ότι μια τέτοια επανάσταση θα είναι σαν την απαγκίστρωση του πασοκοφώτη. Με σκισμένα καλσόν και μωβ γραμμές.
 
Και όμως. Ακόμα και ο «Σύριζα πέρασα από την επανάσταση και κάθισα στο ΠΑΣΟΚ» θέλει όλα να γίνονται με τακτ.

 Και να κόψουν οι αλήτες οι αναρχικοί τις συμβολικές καταλήψεις. Χαλάνε την αισθητική του Παπαδημούλη και του Πρετεντέρη.

 Επίσης το ΚΚΕ καταδίκασε την συμβολική κατάληψη στα γραφεία του κυρ Φώτη. Δεν αρμόζουν με τις λαϊκές διεκδικήσεις. Και με την ευκαιρία καταδίκασε και την χιονόπτωση γιατί αποπροσανατολίζει τον λαό από τα πραγματικά του προβλήματα.

 Ο Μπένι ο λαοφάγος είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επένδυσε στον θάνατο της χώρας. Θα μπορούσε να ήταν και έτσι. Αρκεί να είχε αφήσει ζωντανή την χώρα ο Μπένι και οι όμοιοι του. Μια νεκρή χώρα δεν μπορείς να την σκοτώσεις.

Δεν χρειάζεται να είσαι και καθηγητής συνταγματικού δικαίου για να το καταλάβεις…

 
Μικρός Φωκίων
 
Top