Χωρίς έλεος συνεχίζεται η κυβερνητική επιδρομή στα εισοδήματα των πολιτών, εργαζομένων και ανέργων. Με στόχο την επιτυχία του οικονομικού προγράμματος και την επίτευξη των συμφωνημένων με την τρόικα στόχων όσον αφορά τα έσοδα, τα αρμόδια υπουργεία...
δρομολογούν συνεχώς νέα μέτρα και νέες περικοπές.
Ετσι, μεγάλες απώλειες στα εισοδήματα 500.000 συνταξιούχων του Δημοσίου φέρνει νομοθετική ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία κάθε συνταξιούχος εκτιμάται ότι θα χάσει μεσοσταθμικά από 17% έως 35% των συνολικών αποδοχών του. Αυτό θα συμβεί γιατί ο υπολογισμός της σύνταξης θα γίνεται στο εξής με βάση τις μειωμένες αποδοχές του ενιαίου μισθολογίου, ενώ μπαίνουν σε εφαρμογή και νέες κλιμακωτές περικοπές συντάξεων αναδρομικά από 1-8-2012.
Την ίδια στιγμή σε νέο χαράτσι εξελίσσεται ο περιβόητος ενιαίος φόρος ακινήτων που θα αντικαταστήσει από το 2013 το ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών. Στην ειδική επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών έχουν κατατεθεί διάφορες προτάσεις. Μία, στην οποία φέρεται να κλίνει το οικονομικό επιτελείο, θεσπίζει αφορολόγητο αντικειμενικής αξίας 50.000 ευρώ για τα ακίνητα, ενώ υπάρχουν και προτάσεις για πλήρη κατάργησή του και επιβάρυνση των ιδιοκτητών ακινήτων από το πρώτο ευρώ.
Και στις δύο περιπτώσεις η κυβερνητική τακτική επιφέρει μεγάλα πλήγματα στους ήδη βεβαρημένους και τσακισμένους από τις συνεχείς φοροεπιδρομές πολίτες. Δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να μην αντιλαμβάνεται ότι τα συνεχή μέτρα αφαίμαξης εξασθενούν ακόμη περισσότερο τα ελληνικά νοικοκυριά, περιστέλλουν τη ζήτηση, βαθαίνουν την ύφεση, εξαθλιώνουν τη μεσαία τάξη, καθυστερούν τις προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Το αντιλαμβάνεται πολύ καλά, όπως δείχνουν οι κατά καιρούς δηλώσεις των κυβερνητικών εταίρων.
Το καίριο ερώτημα είναι όμως γιατί επιμένει σ' αυτή την αδιέξοδη πολιτική. Η μόνη απάντηση που ακούγεται λογική είναι ότι, επειδή η πολιτική τάξη της χώρας δεν έχει κανένα δικό της σχέδιο για έξοδο από την κρίση, απλώς υπακούει στις εντολές της τρόικας. Η οποία επίσης παραδέχεται, κατά καιρούς, ότι έχει κάνει λάθος. Συμπέρασμα: Ζούμε σε λάθος χώρα...
Πηγή:  enet.gr
 
Top