Αλ. Τσίπρας: Χωρίς θέρμανση κινδυνεύουν να πεθάνουν άνθρωποι


Χωρίς θέρμανση κινδυνεύουν να πεθάνουν άνθρωποι, σχολίασε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από τη Φλώρινα, κατά τη συνάντησή του με παραγωγικούς φορείς της πόλης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν έχει καμία λογική η αύξηση στο πετρέλαιο θέρμανσης, χαρακτηρίζοντας το μέτρο «παράλογο», αφού δεν έχει καν αποδώσει αποτελέσματα στο δημόσιο ταμείο, που, αντιθέτως, έχει βγει ζημιωμένο.

Παράλληλα, απαίτησε από την κυβέρνηση και τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, μια άμεση απάντηση, καθώς και μια θετική στάση την Πέμπτη και την Παρασκευή στην τροπολογία που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο στη Βουλή.

Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στους κινδύνους για τη δημόσια υγεία από την καύση ξυλείας -και όχι μόνο.

«Εδώ κινδυνεύουν ακόμα και ανθρώπινες ζωές, αυτό το χειμώνα. Αυτό ας το κρατήσουμε και ας το κρατήσετε και ως μία υποσημείωση: Απαιτείται ενότητα πλατιά, προκειμένου να μπορέσει ο λαός μας να ξεπεράσει αυτές τις τρομακτικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει απέναντι σε αυτή τη βάρβαρη πολιτική του Μνημονίου, που δέχεται τα τελευταία 2,5-3 χρόνια» κατέληξε.

Επίσκεψη στο Βερολίνο

Εν τω μεταξύ, στο Βερολίνο μεταβαίνει το Σάββατο 12 Ιανουαρίου ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ώστε να λάβει μέρος στις εργασίες της Συνόδου της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ).

Στο πλαίσιο της τετραήμερης επίσκεψής του στη γερμανική πρωτεύουσα, ο κ. Τσίπρας θα έχει πλήθος επαφών με εκπροσώπους της γερμανικής και ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή θα παραστεί σε εκδήλωση για τη Ρόζα Λούξεμπουργκ, θα έχει συναντήσεις με την πρόεδρο της Αριστερής Ευρωομάδας, Γκάμπι Τσίμερ, τον πρόεδρο του Αριστερού Κόμματος Σουηδίας και τον πρόεδρο της ΚΟ του Die Linke, Γκρεγκόρ Γκίζι, ενώ θα μιλήσει σε εκδήλωση, με θέμα: «Ενάντια στην κυριαρχία του τραπεζικού συστήματος: Ειρήνη στους λαούς».

Τη Δευτέρα, ο κ. Τσίπρας θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες του SDP, των Πρασίνων και των Φιλελευθέρων στη γερμανική Βουλή, ενώ θα είναι και ομιλητής σε εκδήλωση του Die Linke.

Οι επαφές του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ θα ολοκληρωθούν με τη συνάντηση που θα έχει την Τρίτη με την ΚΟ του Die Linke.

 
Top