Διαψεύδει τον Παπακωνσταντίνου ο Καπελέρης - Νea Κeratsiniou - Νέα Κερατσινίου


Διαψεύδει τον Παπακωνσταντίνου ο Καπελέρης
Το δρόμο για την αναζήτηση από τη Βουλή τυχόν ποινικών ευθυνών του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου για το (μη;) χειρισμό της αποκαλούμενης λίστας Λαγκάρντ, δείχνει ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρης, ο οποίος με συμπληρωματικό υπόμνημα που κατέθεσε το μεσημέρι της Τρίτης στους οικονομικούς εισαγγελείς τον διαψεύδει κατηγορηματικά αναφέροντας «δεν έδωσε ουδεμία γραπτή εντολή για έρευνα της υπόθεσης».
Με το συμπληρωματικό υπόμνημα ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Καπελέρης απαντά σε όσα υποστήριξε ο κ. Παπακωνσταντίνου ενώπιον της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής πως δηλαδή η εντολή του προς το ΣΔΟΕ ήταν να ξεκινήσει ενδελεχής έρευνα για τη λίστα Λαγκάρντ.
Ο κ. Καπελέρης ο οποίος εκλήθη για εξηγήσεις μαζί με τον αντικαταστάτη του Ι. Διώτη για υπεξαγωγή εγγράφου(κακούργημα) σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου, επιστρέφει τις κατηγορίες, αφήνοντας έκθετο τον πρώην υπουργό Οικονομικών, ιδιαίτερα μάλιστα με την προσπάθειά του να «αδειάσει» το ΣΔΟΕ» για τη μη αξιοποίηση της επίμαχης λίστας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η διατύπωση που χρησιμοποιεί ο κ. Καπελέρης είναι πως ουδέποτε ο τότε υπουργός Οικονομικών του έδωσε εντολή για «ενδελεχή έρευνα» ούτε ακόμη και για τις 10 περιπτώσεις που περιλαμβάνονταν στη λίστα που του παρέδωσε.
«Δεν παρέλαβα ποτέ το cd. Σε συνάντησή μου με τον κ. Παπακωσταντίνου τέλη του 2010, ή αρχές του 2011, μου παρέδωσε έγγραφο με δέκα ονόματα και μου έδωσε προφορική εντολή, να διασταυρώσω τα στοιχεία. Από την ανεπίσημη ερευνά μου διαπίστωσα ότι από τα εισοδήματα που δήλωναν, δεν δικαιολογούνταν οι καταθέσεις τους στο εξωτερικό.
Λίγες ημέρες μετά ενημέρωσα τον κ. Παπακωσταντίνου παραδίδοντάς του τα ευρήματα της άτυπης έρευνάς μου και το έγγραφο που μου είχε παραδώσει με τα δέκα ονόματα. Όμως δεν έλαβα καμία εντολή από τον κ.Παπακωσταντίνου για περαιτέρω έλεγχο. Και ουδέποτε έλαβα υπηρεσιακά επίσημο έγγραφο από το Υπουργείο Οικονομικών, για να διενεργήσει η υπηρεσία μου ενδελεχή έλεγχο για αυτές τις δέκα περιπτώσεις».
ΣΤΟΝ GUARDIAN
Ο κ.Καπελέρης κατέθεσε πάντως στον εισαγγελέα και δημοσίευμα του Guardian της 28ης Οκτωβρίου στο οποίο ο πρώην υπουργός φέρεται να λέει πώς οι επικεφαλής του ΣΔΟΕ εσκεμμένα παρέβησαν τα καθήκοντά τους και δεν προχώρησαν σε έρευνα διότι φοβήθηκαν τα αναφερόμενα ονόματα!
Zougla.gr 
 
Top