Το 2001, μια ομάδα ερευνητών που αποτελούν μέρος μιας καναδικής εταιρίας που εργαζόταν στη δυτική ακτή της Κούβας, ανακάλυψε τα ερείπια μιας βυθισμένης, για χιλιάδες χρόνια, πόλης.
Η απίστευτη ανακάλυψη, έγινε χάρη στον εξελιγμένο εξοπλισμό σόναρ ικανό να ανιχνεύει πέτρινες κατασκευές μέχρι 650 μέτρα βάθος και προκάλεσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην επιστημονική κοινότητα, η οποία ξεκίνησε έρευνα.
Η ανεύρεση των πυραμίδων
Οι πρώτοι εξερευνητές εντόπισαν το συγκρότημα το 2000, όταν σάρωσαν την περιοχή μέσα από μια προηγμένη μονάδα που παρήγαγε πολλές εικόνες από πέτρες που διατάσσονταν συμμετρικά.
Η Ρωσίδα μηχανικός Πωλίνα Ζελίτσι που εργαζόταν σε υποβρύχιο κατασκοπείας κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου και ο σύζυγός της, ο Πωλ Βάινβάκ, ένας ερευνητής από το «Advanced Communications Digital» , το οποίο έχει γραφεία στον Καναδά και στην Κούβα,μέσα στο σκάφος ερευνών «Ulises «εξερευνούσαν τα βάθη του ακρωτηρίου του Αγίου Αντωνίου βορειοδυτικά της Κούβας, σε αναζήτηση ναυαγίων.
Μετά από έρευνα στην περιοχή εντόπισαν τις δομές και υπέθεσαν ότι θα έπρεπε να είναι ένα αστικό συγκρότημα.
Ακολούθως έστειλαν ένα εξελιγμένο για εξερεύνηση ρομπότ. Το τηλεχειριζόμενο όχημα-ρομπότ (ROV) έλαβε εικόνες και συνέλεξε δείγματα πετρωμάτων σε μεγάλα βάθη. Την αποστολή συνόδευαν και τοπικοί εμπειρογνώμονες, συμπεριλαμβανομένου του Δρ Manuel Iturralde, γεωλόγου, ερευνητή στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στην Αβάνα. Τα υποβρύχια επιβεβαίωσαν την παρουσία των τεράστιων ογκόλιθων γρανίτη. Σύμφωνα με μερικούς από αυτούς τους ερευνητές κάποιοι έχουν σχήμα πυραμίδας, άλλοι κυκλικό και μερικοί είναι απίστευτα ευθυγραμμισμένα.
Μετά την ανάλυση των δειγμάτων και τις εικόνες που του 2001, ο Iturralde επιβεβαίωσε ότι οι δομές αρχικά βρίσκονταν σίγουρα έξω από το νερό κατά το παρελθόν και ότι, εφόσον δεν υπάρχουν διαφορετικές γεωλογικές εξηγήσεις ως προς τη σύνθεσή τους το σχήμα και τη διάταξη τους, μπορούν να δικαιολογηθούν μόνο με την ανθρώπινη παρέμβαση.
Οι δομές χρονολογήθηκαν 6000 χρόνια πριν, μια ημερομηνία που προηγείται της κατασκευής των μεγάλων πυραμίδων της Αιγύπτου 1500 νωρίτερα..
«Είναι πραγματικά υπέροχο! Μοιάζει με ένα μεγάλο αστικό κέντρο της εποχής», ανέφερε το Reuters Zelitsky Explorer. «Ωστόσο, θα ήταν εντελώς ανεύθυνο να πω τίποτα με σιγουριά μέχρι να έχετε αποδείξεις».
Μερικοί συσχέτισαν το εύρημα με την αφήγηση για τον Κατακλυσμό από την Αγία Γραφή, στην οποία αναφέρεται ότι ο πλανήτης μας πλήγηκε από μεγάλες πλημμύρες αρκετές χιλιάδες χρόνια πριν. Μέχρι σήμερα, αυτό το εκπληκτικό εύρημα είναι άγνωστο στο ευρύ κοινό, σχεδόν ξεχασμένο από τα μέσα ενημέρωσης και τους δημοσιογράφους.
Όπως αναφέρθηκε από τον ερευνητή Carlo Alberto Cossano, χωρίς να θέλει να δώσει μια θεολογική, βιβλική ή φιλοσοφική εξήγηση με κίνδυνο να τον χαρακτηρίσουον οραματιστή, ή μυθομανή, θα ήταν παράλογο να μην παραδεχτούμε ότι τα βυθισμένα ερείπια της Κούβας θα μπορούσαν να ξαναγράψουν την ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού, ακόμη και να βοηθήσουν να διαλευκανθούν μυστήρια σχετικά με την προέλευσή του.
Η συγκάλυψη του ευρήματος
Το ζεύγος επιστημόνων,η Ζελίτσκι με τον σύζυγό της τον Paul Weinzweig, έχουν κάνει και άλλες επισκέψεις με υποβρύχιο ανοιχτά των ακτών της Κούβας και διαπίστωσαν ότι οι τεράστιες πυραμιδικές κατασκευές είναι παρόμοιες σε μέγεθος με εκείνες του οροπεδίου της Γκίζας στην Αίγυπτο, χτισμένες με πέτρες που ζυγίζουν εκατοντάδες τόνους.
Επίσης βρέθηκαν σφίγγες, πέτρινες κατασκευές όπως αυτές στο Στόουνχεντζ καθώς και γραπτή γλώσσα χαραγμένη στις πέτρες. Γιατί όλα αυτά έχουν αποσιωπηθεί;
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει ανακαλύψει την θέση κατά τη διάρκεια της κρίσης των πυραύλων στην Κούβα τη δεκαετία του εξήντα, όταν ένα πυρηνικό υποβρύχιο περιπολούσε ανοικτή του Κόλπου. Αφού ερεύνησε την περιοχή, τράβηξε φωτογραφίες και και μετρήσεις στις πυραμίδες.
Αμέσως ανακήρυξαν την περιοχή σε απαγορευμένη ζώνη και την έθεσαν υπό έλεγχο, έτσι ώστε να μην μπορούν να την πλησιάσουν οι Ρώσοι. Μια στρατιωτική πηγή από το Μοντέγκο Μπέι, δήλωσαν ότι εξακολουθούν να εργάζονται στην περιοχή και προσπαθούν να ανακτήσουν κάποια αντικείμενα και όργανα που έχουν στείλει από τη δεκαετία του ’60.
tsantiri.gr