Οι σύμβουλοι είναι… «πονηροί»!

Ευάγγελος κερνάει, Ευάγγελος πίνει!
Τελικά, ποιος κυβερνάει αυτό τον τόπο;
Και ρωτάμε, όχι για να υπενθυμίσουμε απλώς τη γνωστή ρήση του Κωνσταντίνου Καραμανλή, αλλά επειδή πολλά κακώς κείμενα εξακολουθούν να συμβαίνουν στην ψωροκώσταινα.
Διαβάστε, λοιπόν, τι θυμηθήκαμε.
Ονομάζεται Γιώργος Σταμτσής.
Παρουσιάζεται ως ειδικός στην αγορά ενέργειας.
Δούλευε από το 2005 κοντά στον Ευάγγελο.
Το γνωστό Ευάγγελο.
Το «νέο και ωραίο» της εποχής της χρηματιστηριακής φούσκας.
Το Μυτιληναίο.
Το 2010 αποφάσισε «ξαφνικά» να εγκαταλείψει το γνωστό όμιλο – ξέρετε αυτόν που διώκεται από τη δικαιοσύνη για τα 170 εκατομμύρια ευρώ, που χρωστάει η θυγατρική του, Αλουμίνιον της Ελλάδος, στη ΔΕΗ – για να αναλάβει σύμβουλος στο Υπουργείο… Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής!
Και, καλά, θα πείτε εσείς. Στην αγορά ήταν ο άνθρωπος. Έτυχε να είναι σε αυτό τον όμιλο. Δεν έχει δικαίωμα ως ειδικός να αναλάβει πόστο στο συναφές υπουργείο;
Ασφαλώς και έχει. Όταν, όμως, κάνει σωστά τη δουλειά του.
Γιατί, ένα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, οι καταγγελίες από το μεγαλύτερο σωματείο της ΔΕΗ και από άλλες πλευρές άρχισαν να πέφτουν βροχή για το ρόλο του στη σκανδαλώδη και φωτογραφική διάταξη υπέρ της μονάδας συμπαραγωγής της Αλουμίνιον, στονόμο 4001.
Αυτή και άλλες διατάξεις βοήθησαν την εταιρία να εισπράττει επιπλέον από 50 έως και 150 (!) εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο για τα επόμενα 25 χρόνια.
Η κυβέρνηση άλλαξε, ως γνωστόν, μαζί και ο σύμβουλος.
Ο κύριος Σταμτσής.
Πού πήγε;
Επέστρεψε στα παλιά του λημέρια.
Ανέλαβε αναπληρωτής γενικός διευθυντής στο σύνδεσμο, που έχουν ιδρύσει οι ανεξάρτητοι ηλεκτροπαραγωγοί, κύριο μέλος του οποίου είναι ο κύριος Ευάγγελος.
Ανεξάρτητα, λοιπόν, από τα έργα και τις ημέρες του συγκεκριμένου συμβούλου, γεγονός είναι πως ο κύριος υπεύθυνος – που θα υποστεί και τις συνέπειες – είναι αυτός που υπογράφει τις αποφάσεις. Γι΄ αυτό, κύριε Ασημάκη Παπαγεωργίου (υφυπουργός Περιβάλλοντος), προσοχή στους συμβούλους που προσλαμβάνετε, αλλά και στα πεπραγμένα των προκατόχων σας.
Να προσέχετε για να… έχετε!
 
Top