ΦΩΤΟ: H πρώτη εικόνα υψηλής ανάλυσης από τον Άρη

Η NASA παρουσίασε την πρώτη έγχρωμη φωτογραφία υψηλής ανάλυσης που έλαβε το Curiosity με θέμα το Mount Sharp, στους πρόποδες του οποίου οι επιστήμονες θέλουν να επικεντρώσουν την έρευνα τους.
Η εικόνα μάλιστα αποκαλύπτει διαφορετικά στρώματα εδάφους στους πρόποδες του βουνού, με απότομες αλλαγές στην υφή και την κλίση, γεγονός που αποτελεί μια σαφή ένδειξη των δραματικών αλλαγών που έχει υποστεί ο κρατήρας Gale, στο νότιο ημισφαίριο του κόκκινου πλανήτη.

Οι επιστήμονες εκτιμούν πως το rover θα φτάσει στην βάση του βουνού, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 9.97 χιλιομέτρων από το σημείο προσεδάφισης, σε περίπου ένα χρόνο.
Από παλιότερες φωτογραφίες που είχαν ληφθεί από τροχιά τα στρώματα του εδάφους φαινόταν πως περιείχαν άργιλο και άλλα ένυδρα ορυκτά, τα οποία σχηματίζονται μόνο με παρουσία νερού, ένας από τους λόγους που η NASA θέλει οπωσδήποτε να ερευνήσει τους πρόποδες του Mount Sharp.
Προηγούμενες αποστολές αναφέρει το techit.gr, είχαν αποκαλύψει εξίσου ισχυρές ενδείξεις για τεράστιες ποσότητες νερού που υπήρχαν κάποτε στην επιφάνεια του Άρη. Ένας από τους βασικότερους στόχους του Curiosity μάλιστα είναι η αναζήτηση οργανικών υλικών και χημικών στοιχείων που θεωρούνται απαραίτητα για την δημιουργία και εξέλιξη ζωής.
 
Top