La Repubblica: Αθήνα, στην πόλη που είναι υπό πώληση!
Atene, nella città in vendita, Αθήνα, στην πόλη που είναι υπό πώληση είναι ο τίτλος του άρθρου του ιταλού δημοσιογράφου  Paolo Griseri δημοσιεύει σήμερα η La Repubblica και αναφέρεται στις αποτυχημένες προσπάθειες της κυβέρνησης να μαζέψει τα απαιτούμενα χρήματα , κάνει λόγο για την παραίτηση του Κώστα Μητρόπουλου ενώ αναφέρεται και στην επίσκεψη της Τρόικα στην χώρα μας.
Ο Ιταλός δημοσιογράφος που επισκέφτηκε την Αθήνα κάνει έναν απολογισμό των πεπραγμένων της κυβέρνησης ενώ ονόμασε Μινώταυρο την Τρόικα για τα σκληρά μέτρα που απαιτεί από τον ελληνικό λαό.
«Δεν θα είναι αρκετή η πώληση των τελευταίων τεσσάρων Airbus της παλιάς Ολυμπιακής Αεροπορίας -η οποία έχει ήδη ιδιωτικοποιηθεί- για να «χορτάσει« η Τρόικα, η οποία επισκέπτεται σήμερα την Αθήνα, όπου πρέπει να δοθούν οι πολλοστές εξετάσεις του ευρώ. Δεν θα φτάσουν γιατί έχει γίνει γνωστό ακόμα και στους Έλληνες ότι οι στόχοι που έχουν τεθεί από την Ευρώπη για το 2012 είναι πολύ μακρινοί.
Η παραίτηση, πριν από λίγες μέρες, του Διευθύνοντα Συμβούλου του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου , κου Κώστα Μητρόπουλου ήταν η τελευταία επιβεβαίωση. Γιατί σύμφωνα με το πρόγραμμα του Ταμείου θα έπρεπε να μαζευτούν 3,2 δις ευρώ, πουλώντας ουσιαστικά κτίρια και ακίνητα.
Αλλά μέχρι στιγμής, μαζί με την πώληση των τεσσάρων αεροσκαφών έχουν καταφέρει να συλλέξουν  1,8 δις ευρώ. 
Όπως ο Μινώταυρος ..έτσι και η Τρόικα ζητά από την Αθήνα μεγαλύτερες θυσίες.
Σήμερα το πρωί οι εκπρόσωποι της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ θα βρεθούν μπροστά σε «μαθητή» που ελπίζει σε αναβολή ενώ στο Βερολίνο οι Γερμανοί « καθηγητές» με εξαίρεση των Υπουργό Οικονομικών ,Σόιμπλε έχουν ήδη εκφραστεί αρνητικά για την παραμονή της Ελλάδας στο Ευρώ.
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας , Μάριο Ντράγκι, σε συνέντευξή του , την περασμένη Κυριακή στην Le Monde, ανέφερε « ότι φέρνει ελπίδα ότι η Ελλάδα παραμένει στην ζώνη του ευρώ.
Σήμερα το πρωί οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά θα προσπαθήσουν να πείσουν τους εκπροσώπους του ΔΝΤ από την Τρόικα που δείχνουν ότι είναι οι πιο αυστηροί. Ως  εκ τούτου σήμερα το πρωί έρχεται η στιγμή της αλήθειας. Κανείς δεν ξέρει τι πρόκειται να συμβεί αν τελικά κερδίσουν τα γερμανικά γεράκια και η Ελλάδα επιστρέψει στη δραχμή. Σε μια χώρα που η φτώχεια είναι πλέον εμφανής ακόμα και στις πιο κεντρικές συνοικίες που έχουν μετατραπεί σε ένα περίεργο μείγμα τουρισμού και απόγνωσης, με πωλητές αναμνηστικών και φτωχούς που προσπαθούν να βρουν κάποιο τρόπο για να απομακρύνουν την πείνα.
Αλλά σήμερα η κυβέρνηση Σαμαράς που δοκιμάζεται  και αναζητεί ένα δρόμο στενό, ίσως ανύπαρκτο, μεταξύ της σωτηρίας του  βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων και την παραμονή της χώρας στο ευρώ.
Σύμφωνα με την αντιπολίτευση, ωστόσο, ότι τα μέτρα που θα απαιτήσει η τρόικα "θα φέρουν πτώχευση και κοινωνική κατάρρευση τον Σεπτέμβριο. "
 
Top