ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΝΤΖΕΡΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΡΕΝΤΗ

ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ


Πράσινο φως για την κατασκευή πίστας Φόρμουλα 1 στη Δραπετσώνα ανάβει η κυβέρνηση. O αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Κ. Τζαβάρας απέστειλε επιστολή στον δήμαρχο Κερατσινίου Δραπετσώνας Λουκά Τζανή προκειμένου να του εκφράσει τη στήριξη τόσο του υπουργείου του όσο και ολόκληρης της κυβέρνησης στις προσπάθειες που καταβάλει ο κος Τζανής εντός και εκτός Ελλάδας...

Επίσης, στο δελτίο τύπου που εξέδωσε ο φορέας ΔΙΕΛΠΙΣ αναφέρει δηλώσεις του κου Τζαβάρα επί του θέματος. «Σ' αυτήν την κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα, κάθε διοργάνωση που προβάλλει την Ελλάδα και προσελκύει το διεθνές ενδιαφέρον είναι καλοδεχούμενη και οφείλουμε να τη στηρίξουμε» επισημαίνει ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού και προσθέτει: «Η προοπτική διεξαγωγής αγώνων Formula 1 στο Δήμο Δραπετσώνας στον Πειραιά δημιουργεί προσδοκίες για την αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος, μέσα από την προβολή του ιστορικού λιμανιού του Πειραιά και την ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής. Παράλληλα θα συμβάλλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και θα επανατοποθετήσει τη χώρα μας στο διεθνές σκηνικό, με θετικό πρόσημο. Βασική προτεραιότητα της παρούσας Κυβέρνησης είναι η δημιουργία μοχλών ανάπτυξης -και τέτοιες πρωτοβουλίες βρίσκονται σε αυτήν την κατεύθυνση».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας υποστήριξε εξαρχής την ιδέα κατασκευής πίστας Φόρμουλα 1 στα όρια του δήμου, επισημαίνοντας τις τεράστιες προοπτικής ανάπτυξης σε έναν δήμο που μαστίζεται από την ανεργία. Ο κος Τζανής επανειλημμένως έχει δηλώσει ότι η Φόρμουλα 1 στη Δραπετσώνα είναι υπόθεση όλη της Ελλάδας, αφού αφενός θα προσελκύσει μεγάλα κεφάλαια και επενδυτές και αφετέρου θα δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Για το λόγο αυτό το όλο εγχείρημα θα πρέπει πρωτίστως να υποστηριχτεί από την κυβέρνηση, η οποία καλείται να δώσει άμεσες και οριστικές λύσεις σε μια σειρά γραφειοκρατικών ζητημάτων που αναμένεται να προκύψουν.
Απ' ό,τι διαφαίνεται μέχρι στιγμής, η υπόθεση της Φόρμουλα 1 στη Δραπετσώνα δεν πρόκειται να καταλήξει στα πιτς, όπως και άλλες προσπάθειες κατασκευής πίστας κατά το παρελθόν. Την ίδια στιγμή που ο κος Τζαβάρας εξέφραζε την αρωγή του στις προσπάθειες του δημάρχου, ο κος Τζανής είχε αλλεπάλληλες επαφές και συναντήσεις εργασίας με τον ιθύνοντα νου της πίστας στην Κωνσταντινούπολη. Ο Mumtaz Tahincioglou, ο οποίος βρέθηκε αυτές τις μέρες στην Ελλάδα, είναι ιδιοκτήτης της Taichi Holdings Group που έχει στην ιδιοκτησία της την Istanbul Park F1, ενώ είναι παράλληλα πρόεδρος της TOSFED (Turkish Motorsports Federation), μέλος της FIA (Federation Internationale de l'Automobile) και πρώην πρόεδρος της Galatasaray.
Ο κος Tahincioglou χαρακτήρισε εφαρμόσιμη και ρεαλιστική την κατασκευή της πίστας στη Δραπετσώνα, ενώ μελετώντας τον σχεδιασμό της τόνισε ότι «θα είναι μια πίστα κάτι ανάμεσα σε εκείνη του Μονακό και σε εκείνη της Βαλένθια». Η γειτνίαση της πίστας με το λιμάνι του Πειραιά, ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Μεσογείου, η εύκολη πρόσβαση τόσο από την ξηρά όσο και από τη θάλασσα και η κατασκευή θέσεων για τους θεατές ακόμα και σε πλωτές εξέδρες, κάνουν το όλο εγχείρημα άκρως ελκυστικό και αποδοτικό.
Επισημαίνεται ότι το σχέδιο ανάπλασης της παραλιακής ζώνης που επεξεργάζεται ο Δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας προβλέπει τη κατασκευή μαρίνας και τη δημιουργία σημαντικών υποδομών όπως ξενοδοχεία, εκθεσιακούς χώρους, εμπορικά κέντρα κλπ, ενώ ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί στο πράσινο και στην προστασία του περιβάλλοντος. Ήδη έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους επιχειρηματικοί κύκλοι από το Κατάρ, ενώ και ο ίδιος ο Mumtaz Tahincioglou, ο οποίος ηγείται ενός ομίλου εταιρειών στους τομείς της ενέργειας, των κατασκευών, των επενδύσεων και του real estate development, δήλωσε ότι υπάρχει ενδιαφέρον και από Τούρκους επιχειρηματίες, αρκεί βέβαια το ελληνικό κράτος να στηρίξει με πρωτοβουλίες και λύσεις στα ζητήματα της γραφειοκρατίας το όλο εγχείρημα.
ΠΗΓΗ
 
Top