Κοινωνική έκρηξη από το φθινόπωρο προέβλεψε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στον Real Fm 97.8 και τον Σεραφείμ Κοτρώτσο. «Θεωρώ ότι θα έχουμε έντονες κοινωνικές αντιδράσεις από το φθινόπωρο, διότι έρχονται μαζεμένα τα εξής: το εκκαθαριστικό της εφορίας, με πολλαπλάσιο φόρο ακόμη και για αυτούς που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχιας, το νέο χαράτσι στα ακίνητα, τα έξοδα της νέας σχολικής χρονιάς, η εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης συν το “πακέτο” νέων μέτρων που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Αν σε αυτά προσθέσει κανείς και την πιθανότατη λήψη μέτρων, λόγω της νέας “μαύρης τρύπας” στον προϋπολογισμό του 2012 ύψους 2 δισ. ευρώ, ίσως και παραπάνω, τότε καταλαβαίνει κανείς ότι θα δημιουργηθεί εκρηκτικό μείγμα».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι, αν ο Αντώνης Σαμαράς εξαγγείλει τα νέα μέτρα που αναιρούν πλήρως τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, θα εξελιχθεί σε Σαμανδρέου και οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης θα μετατραπούν σε εξαπτέρυγα μιας σκληρά μνημονιακής κυβέρνησης.

«Αν ο κ. Σαμαράς εξαγγείλει αυτά τα νέα μέτρα, τα οποία αναιρούν πλήρως και τις προεκλογικές και τις μετεκλογικές του δεσμεύσεις, τότε θα εξελιχθεί πολύ γρήγορα σε “Σαμανδρέου” και δυστυχώς οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης, αν στηρίξουν την απόφαση, θα μετατρέπουν σε “εξαπτέρυγα” μιας σκληρά μνημονιακής και με έντονο το παλαιο-δεξιό χρώμα κυβέρνησης. Αυτά που έγιναν προχθές το βράδυ, μετά τα μεσάνυχτα στο Πεντάγωνο, δικαιολογούν απολύτως το χαρακτηρισμό “παλαιο-δεξιό”. Εννοούμε τις παρεμβάσεις που οδήγησαν στην παραίτηση τον αρχηγό του Γ.Ε.Σ κ. Ζιαζιά».

real.gr
 
Top