Τι θα κάνουμε φέτος με την θέρμανση στα σπίτια;

Το θέμα της θέρμανσης ειδικά στη βόρεια Ελλάδα είναι το βασικό για κάθε νοικοκυριό που θέλει να ζεσταθεί το σπίτι του. Ως εδώ καλά… αλλά, πως θα την βγάλουμε οικονομικά;
Το πετρέλαιο θέρμανσης είναι δυστυχώς ένα είδος πολυτέλειας, και το έχουν μόνο οι νεόπλουτοι πλουτοκράτες της μεταπολίτευσης που κυκλοφορούν ανάμεσά μας.
Άρα πάμε σε κάτι παραδοσιακό, όπως η σόμπα ξύλου ή πάμε στα πέλλετ και στο υγραέριο.
Η σόμπα που καίει ξύλα είναι φθηνή, και αν πάτε στα μαγαζιά θα βρείτε καλές τιμές, από 150 ευρώ και άνω. Ρίξτε και καμιά ματιά στο ίντερνετ για σόμπες θα βρείτε καλές προσφορές.
Μπορείτε αντί για καυσόξυλα να καίτε τις μπριγκέτες… για ένα οικολογικό καύσιμο, και αφορά πιο πολλοί τους ένοικους των πολυκατοικιών.
Οι σόμπες πέλλετ είναι πανάκριβες… δυστυχώς, και το λέω αυτό γιατί είναι και οικολογικές.
Οι σόμπες υγραερίου προσωπικά δεν τις προτιμώ, αν και είναι πολύ φθηνές και έχουν εξελεγχθεί στα μέγιστα, δεν μου αρέσουν.
Το τζάκι μπορούμε να το κάνουμε ενεργειακό; Ναι μπορούμε… αρκεί να βρείτε κάτι σε φθηνό, που δυστυχώς δεν θα βρείτε κάτω από 500 ευρώ.
Καυστήρας σε πέλλετ: Για τις πολυκατοικίες είναι κάτι οικονομικό… αλλά οι καυστήρες στοιχίζουν ακριβά.
Καυστήρες ξύλου: Δεν τους προτιμώ, γιατί θες ξύλα συνέχεια… εκτός και αν βάζετε τις μπριγκέτες που είναι φθηνός ο τόνος.
Καυστήρες πετρελαίου: Μπα τέλειωσαν οι εποχές των παχιών αγελάδων
ΠΗΓΗ: trikalaweb
 
Top