Ένα έργο πνοής που θα αλλάξει ριζικά το παραλιακό μέτωπο του Φαλήρου προχωρά η Περιφέρεια Αττικής, μέσω της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της, η οποία δημοσίευσε... την πρόσκληση για υποβολή προτάσεων για το έργο της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ Α.Ε.) «Διαμορφώσεις Πάρκου – Τεχνητής Παραλίας – Αναπλάσεως Φαληρικού Όρμου», με συνολικό προϋπολογισμό 110.000.000 Ευρώ. 

Το έργο θα ενταχθεί στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2007-2013», στον άξονα Προτεραιότητας 4 (Αναζωογόνηση – Regeneration αστικών περιοχών) και από το συνολικό προϋπολογισμό του, τα 93.500.000 Ευρώ αποτελούν κοινοτική συνδρομή και τα υπόλοιπα 16.500.000 Ευρώ είναι εθνική συμμετοχή.

Στόχος του έργου είναι ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη μεγάλων και ολοκληρωμένων παρεμβάσεων που συνδέονται με την μετα-ολυμπιακή αξιοποίηση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων της παραλιακής ζώνης και γενικότερα με την πολεοδομική αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου (π.χ. αλλαγή χρήσεων κτηριακών εγκαταστάσεων, διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου, δημιουργία εκτεταμένων ζωνών πρασίνου).

Επίσης, περιλαμβάνονται έργα ανάπλασης - πολεοδομικής αποκατάστασης κοινοχρήστων χώρων, με στόχο τη δημιουργία αστικού και περιαστικού πρασίνου σε μεγάλες ζώνες αστικών περιοχών που παρουσιάζουν σημαντικά προβλήματα, λόγω της υπερβολικής συγκέντρωσης και αύξησης του πληθυσμού που κατοικεί σε αυτές.

Το πλήρες υλικό της πρόσκλησης αναρτήθηκε την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012, σε ηλεκτρονική μορφή στον ιστότοπο της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Αττικής στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.pepeattikis.gr και συγκεκριμένα στην ενότητα «Προσκλήσεις ΠΕΠ Αττικής 2007 – 2013».

Επίσης, με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού, τρία ακόμη σημαντικά νέα έργα εντάσσονται στο ΠΕΠ «Αττικής 2007-2013» και συγκεκριμένα στον Άξονα Προτεραιότητας 2 – Αειφόρος Ανάπτυξη και Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής.

Πρόκειται για τα έργα:

Κατασκευή αγωγών αποχέτευσης λυμάτων στο Δήμο Πειραιά, συνολικού προϋπολογισμού 6.000.000 Ευρώ: Το έργο, που περιλαμβάνει δυο υποέργα, αφορά στην κατασκευή αγωγών αποχέτευσης λυμάτων συνολικού μήκους περίπου 16 χλμ και 432 φρεατίων σε διάφορες δημοτικές κοινότητες του Δήμου Πειραιά.

Συγκρότημα Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Μουσικού Γυμνασίου Κορυδαλλού, συνολικού προϋπολογισμού 1.404.045 Ευρώ. Το έργο αφορά στην κατασκευή νέου κτηρίου με τις απαραίτητες υποδομές, ώστε να εξυπηρετούνται οι ανάγκες του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και του Μουσικού Γυμνασίου. Το συνολικό εμβαδό δόμησης ανέρχεται στα 1.010,58 m2 και κάλυψης ισογείου 1.010,58 m2, ενώ προβλέπεται η κατασκευή χώρων γυμναστικής, κερκίδες, χώροι υγιεινής μαθητών και καθηγητών, βοηθητικοί χώροι κλπ.

Ανέγερση Βρεφονηπιακού Σταθμού στο Λαύριο, συνολικού προϋπολογισμού 792.430,83 Ευρώ: Το έργο αφορά στην κατασκευή νέου βρεφονηπιακού σταθμού, με συνολικό εμβαδό 3.450m2 , ο οποίος θα εκτείνεται σε δυο ορόφους και υπόγειο.


http://www.pireasnews.gr/
 
Top