Ο ορισμός της υποκρισίας !

Μετά τον πρωτοφανή σάλο που προκλήθηκε με το twit της Βούλας Παπαχρήστου, ήρθε από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ο αποκλεισμός της από τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου!....



Σε ένα παραλήρημα υποκρισίας και δήθεν αντιρατσιστικών αισθημάτων, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε τον αποκλεισμό από την Ολυμπιακή Ομάδα της αθλήτριας.


Η απόφαση της ΕΟΕ αναφέρει τα εξής:

«Με απόφαση του αρχηγείου της ελληνικής Aποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, τίθεται εκτός Ολυμπιακής Ομάδος η αθλήτρια στίβου του άλματος τριπλούν Παρασκευή Παπαχρήστου για δηλώσεις της που αντίκεινται στις αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού. Η αθλήτρια δεν βρίσκεται στο Λονδίνο καθώς αναμενόταν λίγο πριν την έναρξη των αγωνισμάτων στίβου».

Σύμφωνα με όσα εξήγησε πριν λίγο ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σωτήρης Κούβελος, στον ΣΚΑΪ, η απόφαση αυτή ελήφθη γιατί "οι απόψεις της αντικεινται στις αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού". Όταν ρωτήθηκε γιατί ελήφθη αυτή η απόφαση, αφού η αθλήτρια όχι μόνο διέγραψε το επίμαχο μήνυμα αλλά ζήτησε και συγγνώμη, εκείνος αποκρίθηκε "πώς θα κοιτούσε στα μάτια συναθλήτριές της στους Αγώνες, διαφορετικής φυλής;".

Η υποκρισία στο μεγαλείο της 

Απ' ότι φαίνεται, στην Ελλάδα εκτός από τη λογική έχουμε χάσει και την αίσθηση του χιούμορ. Κι ερωτούμε, τον κύριο Κούβελο, και τους ομοίους του: γιατί δεν αποκλείουν από την αποστολή και όσους αθλητές έχουν δημοσίως πει ρατσιστικά ανέκδοτα για "τον Γερμανό, τον Ιταλό και τον Έλληνα" ή για "ξανθιές"; Αυτά, δεν αντιβαίνουν το ολυμπιακό ιδεώδες;
http://planet-greece.blogspot.com
 
Top