Οι γνωστοί εκβιασμοί για το χαράτσι 

Νέες σκληρές μάχες αναμένονται στο μέτωπο του χαρατσιού της ΔΕΗ, που οι κυβερνητικές διαρροές το θέλουν να συνοδεύει και πάλι τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Αυτή τη φορά, η απειλή – εκβιασμός εάν δεν πληρωθεί, δε θα είναι η διακοπή της ηλεκτροδότησης- που κρίθηκε παράνομη- αλλά οι κατασχέσεις μισθών ή περιουσιακών στοιχείων. Την ίδια ώρα, δε διαψεύδεται ότι δεν πληρώθηκε το χαράτσι για μισό εκατομμύριο ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα!
Οι εξελίξεις και οι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης δεν αλλάζουν την ουσία του χαρατσιού. Είναι ένας άδικοςαπαράδεκτοςαυθαίρετος φόρος που στόχο έχει να πριμοδοτήσει το «ταμείο» που παίρνει από τους πολλούς και δίνει στους λίγους, στους κεφαλαιοκράτες που υπόσχονται …«ανάπτυξη» και οι οποίοι «θερίζουν» εργασιακά δικαιώματα, μισθούς, συντάξεις, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, και βεβαίως στους δανειστές, δηλαδή στους τραπεζικούς.
Οι εργαζόμενοι, κάθε φτωχός άνθρωπος, τα λαϊκά νοικοκυριά πρέπει και πάλι να ορθώσουν ανάστημα, να οργανωθούν στα συνδικάτα, να συσπειρωθούν σε ενιαίο αγώνα για να μεγαλώσουν τη δύναμή τους, να σταθούν αλληλέγγυοι απέναντι σε κάθε προσπάθεια μεγαλύτερης εξαθλίωσης.
Η πολιτική αυτή πρέπει να ακυρωθεί στην πράξη.
ΠΗΓΗ: Ριζοσπάστης
 
Top