Τα ευτράπελα των εκλογών στις 17 Ιουνίου 2012
Τρία περιστατικά που ξεφεύγουν από τα συνήθη απρόοπτα και ευτράπελα των εκλογών σημειώθηκαν χθες σε ισάριθμα εκλογικά τμήματα της χώρας. Το σοβαρότερο όλων σημειώθηκε χθες το απόγευμα στα Εξάρχεια, στο 18ο εκλογικό κέντρο Αθηνών, που βρίσκεται στην οδό Ιουστινιανού.
Ομάδα κουκουλοφόρων αποτελούμενη από τουλάχιστον δέκα άτομα εισέβαλε γύρω στις 18.30 στο εκλογικό κέντρο κρατώντας βαριοπούλες και ξύλα. Οι δράστες προκάλεσαν ζημιές στο εσωτερικό του, ενώ στη συνέχεια απέσπασαν την κάλπη, την περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό και της έβαλαν φωτιά, με αποτέλεσμα να καταστραφεί.
Οι κουκουλοφόροι δεν επιτέθηκαν στους παριστάμενους πολίτες, αλλά χτύπησαν και τραυμάτισαν τους δύο αστυνομικούς του εκλογικού κέντρου, οι οποίοι χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο. Ακολούθως η ομάδα των κουκουλοφόρων τράπηκε σε φυγή, ενώ στην περιοχή βρέθηκαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής.
Στη Θεσσαλονίκη αστυνομικοί συνέλαβαν έναν πατέρα και τον γιο του επειδή επιτέθηκαν στη δικαστική αντιπρόσωπο και προκάλεσαν φθορές στην κάλπη. Το περίεργο περιστατικό συνέβη στις 9.20 το πρωί, σε εκλογικό τμήμα στην περιοχή Ξηνοκρήνη. Πατέρας και γιος επιχείρησαν να μπουν μαζί στο παραβάν, αλλά δέχθηκαν την παρατήρηση της δικαστικής αντιπροσώπου, που τους επισήμανε ότι αυτό απαγορεύεται από την εκλογική νομοθεσία.
Εκείνοι αντέδρασαν και της επιτέθηκαν, ενώ προσπάθησαν να σπάσουν και την κάλπη. Το περιστατικό έληξε με την επέμβαση της αστυνομίας, που συνέλαβε τους δύο άντρες, ενώ η κάλπη αντικαταστάθηκε και η ψηφοφορία συνεχίστηκε κανονικά.
Το τρίτο αξιοσημείωτο συμβάν καταγράφηκε γύρω στις 10.30 το πρωί στην περιοχή του Λαγανά Ζακύνθου. Οπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ένας νεαρός που κρατούσε κυνηγετικό όπλο πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα έξω από εκλογικό κέντρο και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή. Η εκλογική διαδικασία συνεχίστηκε κανονικά, ενώ ο δράστης αναζητείται.
Κατά τα λοιπά, η χθεσινή εκλογική διαδικασία διεξήχθη ομαλά, με μόνο πρόβλημα τις λειψές εφορευτικές επιτροπές. Οπως και στις εκλογές της 6ης Μαΐου, τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών σε πολλά εκλογικά τμήματα της χώρας έλαμψαν διά της απουσίας τους, ενώ το κενό κλήθηκαν να καλύψουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι με τους γραμματείς.
Τέλος, μικρό πρόβλημα υπήρξε σε εκλογικό τμήμα της Αχαΐας, όπου η ψηφοφορία άργησε λίγο να ξεκινήσει λόγω καθυστερημένης άφιξης του δικαστικού αντιπροσώπου, ενώ σε εκλογικό τμήμα της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη δεν εμφανίστηκε η δικαστική αντιπρόσωπος και κινήθηκε η διαδικασία αντικατάστασής της.
Το κόμμα με τον μεγαλύτερο τίτλο έλαβε τον μικρότερο αριθμό ψήφων που έγινε ποτέ: Την εξής μία και μοναδική ψήφο, προφανώς του αρχηγού του κόμματος. Το κόμμα λοιπόν  "Ανεξάρτητη Ανανεωτική Αριστερά, Ανανεωτική Δεξιά, Ανανεωτικό ΠΑΣΟΚ, Ανανεωτική Νέα Δημοκρατία, Όχι στον Πόλεμο, Κόμμα Επιχείρηση Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη, Σώζω Ζωές, Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος Π.Α.Ε.Κ.Ε» με επικεφαλής τον μεμονωμένο υποψήφιο Μιλτιάδη Τζαλαζίδη έλαβε 1 ψήφο.
Αντίθετα οι Παναθηναϊκοί - και αναφερόμαστε στους οπαδούς του Παναθηναϊκού - έλαβαν την μεγαλύτερη δυνατή άνοδο κόμματος: Συγκεκριμένα το «Παναθηναϊκό Κίνημα» έλαβε 12.439 ψήφους (0,20%) από μόλις 31 τον Μάιο.
Espressonews.gr 
 
Top