Ανακοίνωση της Δημοτικής Κίνησης Κερατσινίου-Δραπετσώνας «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» 

Η αναβολή της τελευταίας Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου λόγω έλλειψης απαρτίας αποτελεί άλλο ένα δείγμα της βαθειάς κρίσης που αντιμετωπίζει ο Δήμος και της αντιμετώπισης του Δημοτικού Συμβουλίου από την Δημοτική Αρχή και τον Δήμαρχο Λουκά Τζανή.

Το Δημοτικό Συμβούλιο συστηματικά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο υποβαθμίζεται και αντιμετωπίζεται ως χώρος λήψης προαλειμμένων αλλού αποφάσεων. Δεν ενημερώνεται για κρίσιμα θέματα για την προοπτική της περιοχής θέματα (π.χ Ανάπλαση Λιπασμάτων). Απορρίπτεται συστηματικά από την Δημοτική Αρχή κάθε πρόταση να συζητηθούν θέματα που προβάλλονται επικοινωνιακά από τον Δήμαρχο (π.χ Πίστα Φόρμουλα). Δεν γίνεται καμία πρόταση δεκτή για συζητηθούν θέματα που άπτονται της ζωής και της καθημερινότητας του δημότη (π.χ. ο προγραμματισμός και μέτρα βελτίωσης της καθαριότητας). Η «Αναγέννηση» και ο επικεφαλής της Ζαχαρίας Ζούπης έχει αναθέσει μια σειρά προτάσεις σ’ αυτή την κατεύθυνση. Όλες έχουν απορριφθεί!

Δεν είναι όμως μόνο αυτά. Η Αντιπολίτευση αντιμετωπίζει διαρκώς επιθέσεις και χαρακτηρισμούς από ένα Δήμαρχο που αρέσκεται σε μονόλογους και δεν αντέχει την δημοκρατία, την διαφάνεια και την κριτική.
Οι Συνεδριάσεις, κατά παράβαση κάθε πλαισίου διαφάνειας και δεοντολογίας πραγματοποιούνται δίχως να δίνονται στην δημοσιότητα ακόμα και στους δημοτικούς συμβούλους τα Πρακτικά.

Τώρα φαίνεται ότι έχουμε περάσει πια σε νέα φάση επιδείνωσης της κατάστασης. Η ανοικτή κρίση της δημοτικής πλειοψηφίας (4 ανεξαρτητοποιήσεις δημοτικών συμβούλων από την παράταξη του Δημάρχου, 20 παραιτήσεις στελεχών από θέσεις ευθύνης) τείνει να δημιουργήσει κρίση λειτουργίας του Δήμου και του Δημοτικού Συμβουλίου. Η δημοτική πλειοψηφία φαίνεται να αδυνατεί όχι μόνο να διοικήσει τον Δήμο με σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα, αλλά και να διασφαλίσει ακόμα και την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στην τελευταία Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για παράδεισμα, μετά από μια ώρα από την προβλεπόμενη έναρξη δεν ήταν παρόντα πάνω από 11 στελέχη της δημοτικής πλειοψηφίας (χρειάζονται 21 δημοτικοί σύμβουλοι για την απαρτία και η δημοτική πλειοψηφία αποτελείται αυτή τη στιγμή από 21).

Στελέχη της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» αποχώρησαν προς ένδειξη διαμαρτυρίας για αυτή τη κατάσταση φθοράς και παρακμής. Σήμερα, διατυπώνουμε δημόσια αυτή τη διαμαρτυρία μας και ενημερώνουμε τους πολίτες για αυτή τη κατάσταση,
Ένα είναι σίγουρο: Με την κατάσταση και το κλίμα που έχει δημιουργήσει η Δημοτική Αρχή Τζανή τίποτα το θετικό δεν έχουμε να περιμένουμε για τον Δήμο.
31-05-2012
 
Top