«Διπλές» εισφορές θα πληρώσουν το Μάιο οι επιχειρήσεις
Δύο φορές θα κληθούν να καταβάλουν εισφορές στο ΙΚΑ οι επιχειρήσεις τον επόμενο μήνα. Ο λόγος είναι ότι έχουν αλλάξει οι προθεσμίες πληρωμής, με βάση τα όσα προβλέπει ο νόμος 4075/2012, που ψηφίστηκε πρόσφατα.
Συγκεκριμένα, ορίζει ότι ο υπόχρεος οφείλει να καταβάλλει τις εισφορές στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ μέχρι την πέμπτη (5η), για τις Δημόσιες υπηρεσίες, εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από τον παραπάνω οριζόμενο χρόνο.
Η προθεσμία αυτή δεν ισχύει για το Δημόσιο, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α. πρώτου και δεύτερου βαθμού.
Επιπλέον, η προθεσμία καταβολής των εισφορών επί των επιδομάτων εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα από όλους τους υπόχρεους λήγει την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Ιανουαρίου και Μαΐου αντίστοιχα.
Να σημειωθεί ότι η διάταξη αυτή αρχίζει να ισχύει από τη δημοσίευση του νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, δηλαδή από τις 11 Απριλίου.
Αυτό σημαίνει πως οι επιχειρήσεις θα κληθούν μέσα στο Μάιο να καταβάλουν τις εισφορές τόσο για το μισθό του Απριλίου, όσο και για το δώρο του Πάσχα. Συγκεκριμένα, οι εισφορές για τις τακτικές αποδοχές πρέπει να πληρωθούν στο ΙΚΑ έως τις 7 Μαΐου (που αποτελεί την πέμπτη εργάσιμη ημέρα του συγκεκριμένου μήνα) και οι εισφορές για το δώρο του Πάσχα έως το τέλος του ίδιου μήνα.
ΠΗΓΗ: 24h.gr
 
Top