Αντίθετοι στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τα κόμματα που στήριξαν το Μνημόνιο εμφανίστηκαν ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, σε συνεντεύξεις που παραχώρησαν στην εφημερίδα Real News.

Ο Πάνος Καμμένος δήλωσε αρνητικός σε ενδεχόμενη συνεργασία με...
τα κόμματα που στήριξαν το Μνημόνιο, τονίζοντας πως θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσυνης στη βουλή.

Ξεκαθάρισε πως δεν αναγνωρίζει το Μνημόνιο και δηλώνει πως την επομένη των εκλογών «το σχέδιο εξαθλίωσης του ελληνικού λαού και η δυστυχία της ελληνικής οικογένειας, οι αυτοκτονίες, δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστούν».

Παράλληλα, ανέφερε ότι δεν θα δεχτεί μειώσεις μισθών και συντάξεων και δεσμεύεται πως θα επαναφέρει κλιμακωτά μισθούς και συντάξεις στα επίπεδα του 2009.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, ο οποίος μιλώντας στην ίδια εφημερίδα, ανέφερε ότι το κόμμα του θα πει «οχι» σε ενδεχόμενη πρόταση για συμμετοχή της σε συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, επισημαίνοντας πως το κόμμα του δεν θα δώσει αριστερό άλλοθι σε όσους έφεραν τη χώρα στο σημερινό αδιέξοδο.

Ο κ. Κουβέλης τόνισε πως την επομένη των εκλογών θα απεθυνθεί στις δημοκρατικές δυνάμεις με το πρόγραμμα και τις θέσεις της ελπίζοντας, ότι με βάση και των συσχετισμό δυνάμεων που θα προκύψει από τις κάλπες είναι δυνατόν να υπάρξουν και πολιτικές μετατοπίσεις.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τάσσεται κατά των νέων μέτρων τονίζοντας πως θα τα καταψηφίσει καθώς έτσι θα ήταν σαν να συναινεί στη συνέχιση της ίδιας και αδιέξοδης πολιτικής.

Από:  ethnos.gr
 
Top