Είχα ακούσει διάφορα εδώ και 1,5 χρονο που ασχολούμαι με τα Τοπικά της Πόλης μας, επίσης, είχα μάθει διάφορα παρακολουθώντας τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Είχα δει και ακούσει πολλές περίεργες συμπεριφορές, ύβρεις και διάφορα αλαζονικά συμπτώματα στον Δήμαρχο Λουκά Τζανή.
Έμαθα για παράδειγμα για εκατοντάδες εθελοντές που στην πορεία μετονομάστηκαν σε “μπλοκάκια” για να καλυφτεί το πως εθελοντές παίρνουν λεφτά. Ασφαλώς και αυτοί οι άνθρωποι δεν φταίνε σε τίποτα αφού….”εξαπατήθηκαν”. Τους πατήσανε εκεί που πονάνε…Στην ανάγκη να βρουν δουλειά.
Ο κ. Τζανής τους πήρε χωρίς κανένα κριτήριο, όταν χιλιάδες άνθρωποι  είναι άνεργοι. Στην συνέχεια και αφού τους έβαλε να δουλεύουν, άρχισε να μη τους πληρώνει. Κάποιους “ανυπάκουους” τους έδιωξε σε ένα βράδυ.
Έμαθα για τις αναθέσεις επεξεργασίας προτάσεων που ο κύριος Τζανής αρνείται να δώσει σχετικά στοιχεία ακόμα και στην αντιπολίτευση. Οι αστείοι τίτλοι των αναθέσεων δείχνουν ότι ήταν τρόπος να μοιραστεί χρήμα σε ημέτερους.
Τα είχα ακούσει ΟΛΑ αυτά. Και καταλάβαινα ότι ο κ. Τζανής μιλάει για διαφάνεια και Αξιοκρατία επειδή είναι της μόδας ή και επειδή θέλει να ικανοποιεί φραστικά τα τελευταία στηρίγματά του από τον χώρο της Αριστεράς, όπου δέχονται και στηρίζουν τέτοιες συμπεριφορές!!!!!!!
Έλα όμως που ήρθε η ώρα να ζήσω και πλευρές αυτής στης “Αξιοκρατίας”.
Διάβασα σε γνωστό blog της περιοχής ότι η ΜΚΟ Ένωση Εκπαιδευτικών Μουσικής Αγωγής έβγαλε προκήρυξη για 70 θέσεις κοινωφελούς εργασίας στο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Ήλπισα ότι κάτι μπορώ να κάνω και εγώ σαν νέος άνεργος που είμαι.
Ποτέ βέβαια δεν κατάλαβα γιατί έβαλαν ΜΚΟ να κάνουν τις προσλήψεις και δεν τις έκαναν οι Δήμοι ή οι Περιφέρειες.
Άρχισα λοιπόν και εγώ να μαζεύω ένα προς ένα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που χρειάζονται.Έλα που όμως στη πορεία συνέβησαν διάφορα παράξενα… Έχουμε και λέμε:
Χαστούκι πρώτο: Θέλησα να βγάλω βεβαίωση μόνιμης κατοικίας. Αφού μάζεψα τα δεκάδες δικαιολογητικά που χρειάζονται για να βγάλω τη βεβαίωση…. μόνιμης κατοικίας τα κατέθεσα. Περίμενα και εγώ ότι θα μου το δώσουν εκείνη την ώρα την βεβαίωση. Προς έκπληξή μου όμως έπεσα έξω. Η απάντηση που πήρα ήταν…. Ότι να περάσω σε 2 μέρες να δούμε αν είναι έτοιμη γιατί χρειάζεται υπογραφή Δημάρχου!!! Αυτά δε γίνονται πουθενά… Πήγα μετά από δυο μέρες και το χαρτί ήταν έτοιμο στην ώρα του. Δε μπορώ να πω…Τυπικοί. Πάμε παρακάτω…
Χαστούκι δεύτερο: Θέλησα να πάω να καταθέσω την αίτηση μου. Πήγα και γω λοιπόν στη Διεύθυνση που έγραφαν οι πληροφορίες. Εσπερίδων 60 Νίκαια!!! Έψαχνα έψαχνα αλλά τπτ. Βρίσκω ξαφνικά την οδό και ξεκινάω να βρω το νούμερο της Διεύθυνσης Φτάνω σε μια τεράστια ανηφόρα που όχι αμάξι δε πάει αλλά μόνο κανένα…τρακτέρ.. Έψαχνα λοιπόν σε αυτή τη τεράστια ανηφόρα να βρω μια ταμπέλα…Αλλά από τι φαίνεται πολλά ζητούσα ο άνθρωπος…. Το νούμερο 60 που έλεγε η Διεύθυνση ήταν…Σπίτι(!!!). ΔΕΝ υπήρχε γραφείο Μ.Κ.Ο. ΔΕΝ υπήρχε ταμπέλα. Και εκεί υπήρχε ένα σημείωμα προς ναυτιλλομένους: “Αιτήσεις για την προκήρυξη θα βρείτε στην οδό Πειραιώς..” (δε θυμάμαι νούμερο….)
“Την αίτηση σας την υποβάλλεται με Συνημμένη επιστολή στην οδό Εσπερίδων 60″!!!!!!!!!
Όλα αυτά μου έχουν δημιουργήσει ερωτηματικά. Μάλλον ΔΕΝ είμαι ο μόνος. Κάποιοι λένε ότι ο σύζυγος της υπεύθυνης της ΜΚΟ (Μαρία Αργυρίου) αυτοσυστήνεται ως Σύμβουλος του Τζανή. ΔΕΝ ξέρω αν είναι αλήθεια. Άλλωστε το “μισό Κερατσίνι” αυτοσυστήνεται σαν Σύμβουλοι του Τζανή….
Υ.Γ. Στο site του Δήμου ΔΕΝ υπάρχει καμιά ενημέρωση για την συγκεκριμένη Προκήρυξη και σε 2 μέρες λήγει το περιθώριο αιτήσεων….Γιατί άραγε;;;;;
Χρήστος Σγαρδέλης
 
Top