Το μυστήριο με τη διαθήκη του Λούτσιο Ντάλα : Πέντε πρώτες εξαδέλφες του Λούτσιο Ντάλα θα είναι, όπως όλα δείχνουν, οι κληρονόμοι της διόλου ευκαταφρόνητης περιουσίας που είχε κάνει ο Ιταλός τραγουδοποιός. Για να
Πέντε πρώτες εξαδέλφες του Λούτσιο Ντάλα θα είναι, όπως όλα δείχνουν, οι κληρονόμοι της διόλου ευκαταφρόνητης περιουσίας που είχε κάνει ο Ιταλός τραγουδοποιός. Για να τα συμβεί όμως αυτό θα πρέπει να μη βρεθεί διαθήκη που να ορίζει διαφορετικά.
Το κεφάλαιο της κληρονομιάς άνοιξε χθες σε δικαστήριο της Μπολόνια, το οποίο διόρισε διαχειριστή της περιουσίας του καλλιτέχνη τον δικηγόρο Μάσιμο Γκαμπίνι.
Αν δεν βρεθεί διαθήκη, ο Γκαμπίνι θα μοιράσει την περιουσία στις πέντε πρώτες εξαδέλφες του Ντάλα, αφού προηγουμένως καταρτίσει ακριβή κατάλογο των σκαφών, των κατοικιών, των έργων τέχνης, των δικαιωμάτων και των εσόδων από εταιρείες.
Επιθυμία συγγενών, συνεργατών και φίλων του εκλιπόντος είναι να πραγματοποιήσουν το όνειρό του για τη δημιουργία ιδρύματος που θα φέρει το όνομά του και θα είναι κέντρο για συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και άλλες δραστηριότητες, με σκοπό την προώθηση νέων ταλέντων στη μουσική.
Ο Λούτσιο Ντάλα είχε επενδύσει μεγάλο μέρος των χρημάτων του σε ακίνητα-φιλέτα, όπως τα διαμερίσματά του στη γενέτειρά του Μπολόνια, η βίλα στα νησιά Τρέμιτι, η βίλα με τα δεκατέσσερα δωμάτια στη Μίλο, στις πλαγιές της Αίτνας, μια μικρότερη κατοικία στο Πέζαρο κι ένα πολυτελές γιοτ. Στην 620 τετραγωνικών τριώροφη μεζονέτα του στην Μπολόνια υπάρχουν πίνακες μεγάλων ζωγράφων, μεταξύ των οποίων και του Γιάννη Κουνέλη.
Οι κληρονόμοι του θα εισπράττουν για δεκαετίες χρήματα από δικαιώματα δίσκων του και δικαιώματα της εικόνας του. Ο Ντάλα μόνο από τα πνευματικά δικαιώματα κέρδιζε 500.000 ώς 800.000 ευρώ τον χρόνο. Επίσης θα εισπράττουν χρήματα από τα έσοδα δύο εταιρειών, στις οποίες ήταν μεγαλομέτοχος.

 
Top