Δήμος Σαλαμίνας : Ερήμην των κατοίκων του νησιού Σχεδιάζεται ζεύξη με Αττική - Νea Κeratsiniou - Νέα Κερατσινίου
Από ανακοίνωση του Δήμου
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από δελτίο τύπου που εξέδωσε στις 26 Μαρτίου το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ότι ενεκρίθη και υπεγράφη η δημοπράτηση των συμβάσεων της υποθαλάσσιας μόνιμης οδικής ζεύξης της Σαλαμίνας και μάλιστα αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα η πρώτη φάση των διαγωνισμών για την ανάθεση του έργου.
Ακόμα μια φορά λοιπόν η Σαλαμίνα αγνοείται επιδεικτικά από την Πολιτεία και τους εμπλεκομένους φορείς, λαμβάνοντας αποφάσεις ερήμην της Δημοτικής Αρχής και των κατοίκων του νησιού.
Αγνοούνται συστηματικά και διαχρονικά οι θέσεις του Δήμου και των Δημοτών, τοποθετώντας τη Σαλαμίνα στον παρανομαστή του κλάσματος της υποβάθμισης.
Δεν αφήνουν περιθώρια να σκεφτούμε κανένα άλλο λόγο για την απαράδεκτη αυτή τακτική και συμπεριφορά, εκτός από την ύπαρξη συμφωνιών «κάτω από το τραπέζι».
Επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά ότι η θέση του Δήμου για τη ζεύξη είναι, αφενός μεν να ληφθούν υπόψη οι απόψεις των δημοτών με δημοψήφισμα, αφού ένα τέτοιο έργο θα επηρεάσει τη ζωή τους και τη ζωή των παιδιών τους αποφασιστικά, αφετέρου η Σαλαμίνα δεν είναι έτοιμη να αντέξει το βάρος μιας τόσο μεγάλης παρέμβασης, που θα σηματοδοτήσει τεράστια επιπλέον άναρχη οικιστική ανάπτυξη, από τη στιγμή που έργα πνοής στο νησί είναι σε εξέλιξη, άλλα σε εκκρεμότητα και άλλα απολύτως αναγκαία που διεκδικούνται.
Ως εκ τούτου διαμαρτυρόμαστε έντονα προς πάσα κατεύθυνση και απαιτούμε ο Δήμος μας να ενημερωθεί και να συμμετάσχει στην όλη εξέλιξη του έργου της ζεύξης.
 
Top