"Φουσκωμένοι" έρχονται οι λογαριασμοί της ΔΕΗ : Οι πρώτοι λογαριασμοί της ΔΕΗ για το 2012, αποτέλεσαν δυσάρεστη έκπληξη για τους καταναλωτές. Και αυτό γιατί, η κατανάλωση σε ρεύμα αυξήθηκε σημαντικά, με αποτέλεσμα
Οι πρώτοι λογαριασμοί της ΔΕΗ για το 2012, αποτέλεσαν δυσάρεστη έκπληξη για τους καταναλωτές. Και αυτό γιατί, η κατανάλωση σε ρεύμα αυξήθηκε σημαντικά, με αποτέλεσμα να περάσουν στο επόμενο κλιμάκιο και να επιβαρυνθούν με πολύ υψηλότερες χρεώσεις.
Οι πρώτοι εκκαθαριστικοί λογαριασμοί ρεύματος για φέτος είναι «φουσκωμένοι» κατά 30% έως 20%, πολύ ψηλότερα δηλαδή από το μεσοσταθμικό 12,2% που είχε ανακοινωθεί. Πίσω από τις τσουχτερές αυξήσεις βρίσκονται οι υψηλές κλιμακωτές χρεώσεις που επέβαλε η ΔΕΗ στις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ), σε συνδυασμό με τις αυξήσεις που επιβλήθηκαν και στις χρεώσεις της κιλοβατώρας.
Με τον όρο ΥΚΩ, η ΔΕΗ εννοεί το αντάλλαγμα που εισπράττει κάθε χρόνο, μέσω των τιμολογίων από όλους τους καταναλωτές, προκειμένου να παρέχει ρεύμα στους κατοίκους των νησιών σε τιμές, ίδιες με της ηπειρωτικής Ελλάδας και το οποίο επιβάλλεται στους λογαριασμούς του επόμενου έτους.
Eν ολίγοις τον φετινό παγωμένο Ιανουάριο και Φεβρουάριο θα τον πληρώσουμε ακριβά. Οι καταναλωτές θα επιβαρυνθούν συνολικά φέτος με 680 εκατ. ευρώ, αφού τόσο κόστισε το 2011 στη ΔΕΗ  η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στα νησιά. Πολύ περισσότερο δηλαδή από τα 497 εκατ. ευρώ, που πληρώσαμε πέρυσι στη ΔΕΗ, για όσα δαπάνησε το 2010, για τον ίδιο λόγο.
Star.gr  
 
Top