ΤΑ ΑΚΟΥΤΕ ΚΟΡΟΙΔΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ;
Ενώ εκατομμύρια εργαζόμενοι σε πολλές χώρες της Ευρωζώνης -και όχι μόνο- στενάζουν από τις μισθολογικές περικοπές και τα μέτρα λιτότητας, δύο εκατομμύρια εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα στη Γερμανία θα πάρουν αύξηση 6,3% στις αποδοχές τους για μια περίοδο 24 μηνών.


Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Εσωτερικών Χανς Πέτερ Φρίντριχ, ο οποίος ηγείτο των διαπραγματεύσεων με το συνδικάτο ver.di. των εργαζόμενων στο δημόσιο, η συμφωνία αυτή τερματίζει μια εργατική διαφορά που είχε προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία των υπηρεσιών σε όλη τη χώρα τις τελευταίες εβδομάδες.


Ο Χανς Πέτερ Φρίντριχ ανακοίνωσε τη συμφωνία το πρωί του Σαββάτου, ύστερα από ολονύχτιες μισθολογικές διαπραγματεύσεις στο Πότσδαμ.


Το συνδικάτο ver.di, ένα από τα μεγαλύτερα στη Γερμανία που εκπροσωπεί δύο εκατομμύρια εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα, διεκδικούσε αύξηση 6,5%. Το συνδικάτο είχε απορρίψει κυβερνητική πρόταση για αύξηση 3,3%. 


Η συμφωνία τερματίζει την απειλή για μεγαλύτερες κινητοποιήσεις ύστερα από τις προειδοποιήσεις για συνέχιση των απεργιών που ήδη προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα στην μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης. 


Συνολικά για περίπου εννέα εκατομμύρια Γερμανούς εργαζόμενους διεξάγονται φέτος διαπραγματεύσεις, με τα συνδικάτα να διεκδικούν αυξήσεις αποδοχών.
 
Top