Προπόνηση σε ακραίες συνθήκες! (vids & pics)

Βάσεις για πρόκριση στους «16» του Europa League έβαλε ο Ολυμπιακός στην παγωμένη Μόσχα απέναντι στην Ρούμπιν Καζάν!

Οι ερυθρόλευκοι άλωσαν την έδρα της ρώσικης ομάδας και με ψυχωμένη εμφάνιση πήραν ένα πολύ μεγάλο διπλό που τους φέρνει σε θέση ισχύος για την πρόκριση στους "16".

Σε ένα παγωμένο στάδιο που η θερμοκρασία άγγιζε τα όρια της ΟΥΕΦΑ για τη διεξαγωγή των αγώνων (-15o C), η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε δίκαια πήρε τη νίκη στην παγωμένη Μόσχα, αν και έπαιξε το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα δίχως τον Μέλμπεργκ που αποχώρησε τραυματίας στο 32' και πάλεψε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μέγιερι στο 72'.

Με τις δύο ομάδες να προσέχουν ιδιαίτερα τις άμυνές τους το πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός στην επανάληψη αποφάσισε να "βγει" πιο μπροστά για να κυνηγήσει όχι απλά ένα θετικό αποτέλεσμα (ισοπαλία) αλλά την υπερπολύτιμη νίκη.

Ήδη μετρούσε, όμως, την πρώτη απώλεια, καθώς είχε πραγματοποιήσει αναγκαστική αλλαγή στο 32ο λεπτό. Ο Μέλμπεργκ βγήκε εκτός αγώνα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Μόσχας με απώλεια μνήμης! Τη θέση του πήρε ο Παπάζογλου.

Η απώλεια του Μέλμπεργκ δεν πτόησε τον Ολυμπιακό ο οποίος κυνήγησε το γκολ και τελικά το κατάφερε στο 70' μετά από εκτέλεση κόρνερ και διώξιμο της μπάλας στο ύψος της μεγάλης περιοχής. Εκεί περίμενε ο Φουστέρ, ο οποίος έπιασε ένα ωραίο σουτ και έκανε το 0-1 με τον Βαλβέρδε να ξεσπά σε πανηγυρισμούς.

Οι πανηγυρισμοί του Ολυμπιακού, ωστόσο, κράτησαν μόλις δύο λεπτά καθώς στο 72' ο Μέγιερι "υποχρεώθηκε" σε ανατροπή του Καραντενίζ με αποτέλεσμα όχι μόνο να δοθεί πέναλτι αλλά και να μείνει ο Ολυμπιακός με 10 παίκτες. Θέση κάτω από τα δοκάρια πήρε ο νεοαποκτηθείς Κάρολ στη θέση του σκόρερ Φουστέρ.

Η αγωνία των οπαδών του Ολυμπιακού πήγαινξε να σπάσει καθώς περίμεναν από τον Κάρολ ένα... Θείο δώρο. Ο Ιρλανδός τερματοφύλακας δεν τους το αρνήθηκε και έπιασε το πέναλτι του Βαλντέζ προκαλώντας παραλήρημα πανηγυρισμών!

Τα τελευταία λεπτά του αγώνα η Ρούμπιν προσπάθησε να φθάσει έστω στην ισοφάριση αλλά οι ερυθρόλευκοι ήταν αποφασισμένοι να μη χύσουν την καρδάρα με το γάλα στο τέλος.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τον πάγκο του Ολυμπιακού σε τρελά πανηγύρια και τους λίγους οπαδούς του Θρύλου στις εξέδρες να παραληρούν...

 
Top