Την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Αμφιάλης – Κερατσινίου «Μελίνα Μερκούρη», ο δραστήριος Εμπορικός Σύλλογος Κερατσινίου – Δραπετσώνας διοργάνωσε Ημερίδα με θέμα: «Δυνατότητες ανάπτυξης στην εποχή της κρίσης» και ταυτόχρονα βράβευσε προσωπικότητες που διακρίνονται για το ήθος, τον χαρακτήρα και την δραστηριότητά τους για το καλό του συνόλου, στο τέλος δε έκοψε και την πρωτοχρονιάτικη πίτας του.
Ομιλητές για το δύσκολο αυτό θέμα που έχει φέρει τους Έλληνες στα όρια της εξαθλίωσης, τις επιχειρήσεις στο λουκέτο και την Ελλάδα ένα βήμα πριν από την πτώχευση, μίλησαν οι διαπρεπείς Δημοσιογράφοι, Οικονομολόγοι και Συγγραφείς κ.κ Σταύρος Λυγερός, Δημήτρης Καζάκης, με συντονιστή τον Αρχισυντάκτη της "Φωνής των Πειραιωτών", Οικονομολόγο, Δημοσιογράφο και Λογοτέχνη κ. Γιάννη Κανατσέλη.
Η Ημερίδα ξεκίνησε με χαιρετισμό του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου κ. Νίκου Πέτσα που εξήρε τις προσπάθειες που γίνονται στο Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας για την ενίσχυση της Εμπορικής Κίνησης, την προστασία των Επαγγελματιών και των Αγοραστών, την Πολιτιστική και Κοινωνική αναβάθμιση της περιοχής.


Στη Συνέχεια ο λόγος δόθηκε στον Συντονιστή της συζήτησης κ. Γιάννη Κανατσέλη που, πριν δώσει το λόγο στους ομιλητές αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο του Εμπορικού Συλλόγου που έχει πάρει στις πλάτες του ένα μεγάλο μέρος των προσπαθειών για αναβάθμιση της πόλης και εξήρε τις προσωπικότητες και τις γνώσεις των ομιλητών που τα τελευταία χρόνια βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για τη σωστή ενημέρωση πάνω στην οικονομική Κρίση που μαστίζει την Ευρώπη και κυρίως την Ελλάδα.
Πρώτος ομιλητής ο κ. Σταύρος Λυγερός, δημοσιογράφος με τεράστια πείρα πάνω σε οικονομικά θέματα που τάχθηκε εξ αρχής κατά των προσπαθειών της Κυβέρνησης και του Μνημονίου, λέγοντας εν κατακλείδι ότι ναι μεν η Ελλάδα θέλει νοικοκύρεμα αλλά τα μνημόνια και οι συμβάσεις που υπογράφονται είναι όλα πρόχειρα και στο πόδι με αποτέλεσμα να επιδεινώνεται η κρίση και τελικά, κατά τη γνώμη του, θα επέλθη το μοιραίο και θα πτωχεύσει η Ελλάδα, αφού προηγουμένως θα έχει στραγγιχτεί και ο λαός, αν δεν αλλάξει ριζικά η αντιμετώπιση της κρίσης από τη μεριά της Κυβέρνησης.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Δημήτρης Καζάκης, περισσότερο μάλιστα πολέμιος όλων αυτών των αλχημειών που γίνονται με αποτέλεσμα να σπρώχνουν την Ελλάδα προς το γκρεμό ενώ θα μπορούσαν όχι απλά να τη σώσουν, αλλά να την έχουν βάλει σε μια πορεία ανάκαμψης εδώ και καιρό. Ανάφερε μάλιστα ότι είναι παραμύθια τα περί χρεοκοπίας που κάθε φορά, πριν από κάθε δόση, μας επισημαίνουν θυμίζοντας ότι μας έλεγαν ότι πτωχεύουμε τον Σεπτέμβρη και η Ελλάδα είχε χρήματα και πλήρωνε μέχρι το Δεκέμβρη που πήραμε τη δόση. Κατά τη γνώμη του η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα εσωτερικών πληρωμών σε μισθούς, συντάξεις και λοιπά, για περίπου οκτώ μήνες χωρίς να πάρει ούτε ένα ευρώ δάνειο. Κατά τον κ. Καζάκη είναι ολέθρια η νέα δανειακή σύμβαση που ενώ μας χρεώνει με 130 δις ευρώ, κανείς δεν γνωρίζει αν τελικά περισσέψει κάνα ευρώ για νάρθη στην Ελλάδα.
Βραβεύτηκαν οι άξιοι καθ’ όλα, Γιώργος Κασιμάτης, Πρόεδρος του ΕΒΕΠ και των Επιμελητηρίων Ελλάδος, ο πρώην Δήμαρχος Δημήτρης Σαράφογλου και ο Επιχειρηματίας Νίκος Γαβρίλης για τον παραδοσιακό χαλβά του που έχει κάνει την Δραπετσώνα γνωστή σε όλη την Ελλάδα.
Ακολούθησε η κοπή της πίτας με την ευλογία των Ιερέων, π. Πολύκαρπου και π. Ιωάννη, προϊσταμένων των Ιερών Ναών Αγίου Γεωργίου και Αγίου Ευθυμίου Κερατσινίου, αντίστοιχα.
Στο τέλος ακολούθησε μικρή δεξίωση με ζωντανή μουσική από ορχήστρα έκπληξη νέων και πολύ καλών Μουσικών.
Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την εκδήλωση και η αίθουσα στάθηκε μικρή να τους χωρέσει όλους.
 
Top