Πωλείται  και  η  ΕΥΔΑΠ και μάλιστα με συνποτικές  διαδικασίες  fast truck by troika.
Για  να είμαστε  ακριβείς  ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ στους κερδοσκόπους , σε αυτούς  δηλαδή που αφού  ήπιαν  όλο το αίμα  του ελληνικού λαού τώρα  θέλουν και την σάρκα του.


"...Εκτός όμως απο τον αέρα που αναπνέουμε, πέρα απο το καλλιεργήσιμο έδαφος για να τρώμε, οι πολυεθνικές ελέγχουν  και το νερό που πίνουμε,δηλαδή το βασικότερο  στοιχείο της ίδιας  της δομής της ανθρώπινης ύπάρξης!
Μια μικρή  ομάδα ιδιωτικών επιχειρήσεων μέσα στην πρώτη δεκαετία του 21ου  αιώνα έχει καταφέρει να ελέγχει  το 5% των παγκόσμιων  υδάτινων πόρων  και να  τροφοδοτεί  περίπου  300 εκατομμύρια  "πελάτες".Οι  αναλυτές  προβλέπουν  ότι στα επόμενα 15  χρόνια οι εταιρείες αυτές θα ελέγχουν  το 65% έως το 75% των δημόσιων  υδάτινων έργων.Με άλλα λόγια   ο πιο ζωτικός  φυσικός πόρος  της ανθρωπότητας , το νερό, περνά στα χέρια  μιας  δράκας μονοπωλίων!
Ανάμεσα  στους "βαρόνους του νερού"  βρίσκονται οι γαλλικές  πολυεθνικές SUEZ και VEOLIA Environement, με την πρώτη να έχει βάλει στο χέρι  τις υπηρεσίες νερού  σε 130 χώρες και τη δεύτερη σε περισσότερες απο 100 χώρες.
Ενώ  τα κέρδη  των μονοπωλίων  που δραστηριοποιούνται  στους υδάτινους πόρους  κάθε χρόνο  απογειώνονται - ενδεικτικό  είναι ότι  το 2001 ο τζίρος τους ξεπέρασε  τα 150 δις δολάρια- την ίδια ώρα  πάνω απο 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι  στον κόσμο  δεν έχουν πρόσβαση  σε καθαρό πόσιμο νερό.
Κάπως έτσι λειτουργεί το ..."αόρατο" χέρι  της αγοράς.
Υπο την  εποπτεία  φυσικά , της Ε.Ε. του ΔΝΤ, του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, και άλλων συναφών  ευαγώβν ιδρυμάτων.
Το αποτέλεσμα :οι ποσότητες  προϊόντων  που προορίζονται για την διατροφή μειώνονται, οι τιμές τους εκτοξεύονται σε δυσθεώρητα ύψη, ο αέρας , η τροφή , το νερό αποτελούν  εμπορεύματα, οι πεινασμένοι  και οι διψασμένοι  πολλαπλασιάζονται .
Τόσο απλά τόσο καπιταλιστικά...."
(Ν. Μπογιόπουλος  ,"Είναι ο καπιταλισμός ηλίθιε" σελ.144 -145 εκδ. Λιβάνη)
 
Top