Δικαίωση για δανειολήπτη. Του διέγραψαν 80.000 ευρώ : Δικαιώνει ένα άνεργο δανειολήπτη με δύο ανήλικα παιδιά και σύζυγο επίσης χωρίς δουλειά, μια νέα απόφαση του Ειρηνοδικείου στον Πύργο Ηρακλείου. Το δικαστήριο έκρινε ότι,
Δικαιώνει ένα άνεργο δανειολήπτη με δύο ανήλικα παιδιά και σύζυγο επίσης χωρίς δουλειά, μια νέα απόφαση του Ειρηνοδικείου στον Πύργο Ηρακλείου. Το δικαστήριο έκρινε ότι, ο δανειολήπτης βρίσκεται σε συνεχή αδυναμία πληρωμής των οφειλών του, λόγω της ανεργίας, αλλά και της έλλειψης περιουσιακών στοιχείων, ικανών να ικανοποιήσουν τους πιστωτές του, καθώς και την εν γένει οικογενειακή του κατάσταση.
Έτσι παρά τις προβαλλόμενες ενστάσεις των δανειστριών Τραπεζών, πήρε την γενναία απόφαση να "κουρέψει" κατά 79.600 Ευρώ, το χρέος των 94.014,25 και καλείται ο δανειολήπτης σε μηνιαίες καταβολές προς τους πιστωτές του επί μια τετραετία σε 300 ευρώ/μήνα. Δηλαδή να πληρώσει μόνο το ποσό των 14.400 Ευρώ σε 48 μήνες. Με αφορμή τη νέα αυτή απόφαση η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Η απόφασή του δικαστηρίου δεν είναι απλώς η δικαίωση του δανειολήπτη, αλλά την θεωρεί ένα μεγάλο "ράπισμα" για την τακτική των Τραπεζών, που παρά τις εγκλήσεις των Ενώσεων Καταναλωτών Πανελλαδικά, παρά το "τσουνάμι" των αποφάσεων των δικαιωμένων δανειοληπτών, εξακολουθούν, να εμμένουν και να αρνιούνται τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, που καταναλωτές και Ενώσεις καθημερινά τους καταθέτουν».
Star.gr 
http://www.pireasnews.gr
 
Top