athen1941 02Και όμως οι Γερμανοί ψάχνονται για να μας βάλουν και... ανώτατο διοικητή κατοχικών δυνάμεων.
Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τη δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των Χριστιανοδημοκρατών, Φόλκερ Κάουντερ, ο οποίος ευθέως απείλησε την Ελλάδα λόγω ελλιπών μεταρρυθμιστικών κινήσεων με διακοπή της βοήθειας.
«Πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι: Λεφτά θα υπάρχουν μόνον αν το κράτος διοικείται αυστηρότητα, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι θα έπρεπε να εγκατασταθεί στην χώρα ένας Επίτροπος, εντεταλμένος της Ε.Ε. ή των χωρών της Ευρωζώνης» είπε χαρακτηριστικά ο Γερμανός πολιτικός εκφραστής των συμφερόντων Μέρκελ.
Η Ελλάδα είναι ένα «τεράστιο πρόβλημα», συμπλήρωσε ο Κάουντερ. «Θα ήταν σκληρό να τεθεί η χώρα σε κηδεμονία. Ίσως όμως, στο τέλος να συμφιλιώνονταν και οι Έλληνες με την ιδέα», δήλωσε ο Γερμανός πολιτικός, σύμφωνα με το Spiegel.
Παρά ταύτα, σύμφωνα με τον Κάουντερ, η χώρα δεν πρέπει με τίποτε να βγει από την Ευρωζώνη. Αυτό θα ήταν ακόμη πιο «προβληματικό», γιατί θα δημιουργούσε προβλήματα στις αγορές και άλλων ευρωκρατών. «Αν η Ελλάδα αποφάσιζε από μόνη της να βγει από την Ευρωζώνη, αυτό βέβαια θα ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό», δήλωσε ο Γερμανός.
 
Top