Αντιφατική ήταν η επιχειρηματολογία που εξέφρασε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας χτες στη Βουλή αναφορικά με το αξιόπλοο ή όχι του πλοίου «Ιεράπετρα» που έχει δρομολογηθεί για να εξυπηρετήσει τα νησιά Σάμο, Ικαρία και Φούρνους.
Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του Κ.Κ.Ε κ. Μαρίνου, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε από τη μία ότι εφόσον η επιθεώρηση πλοίων έδωσε πιστοποιητικό ασφαλείας στο Ιεράπετρα ο ίδιος δεν έχει έρεισμα να το σταματήσει και από την άλλη απείλησε ότι στην περίπτωση που συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις και αυτό το πλοίο θα εγκαταλείψει την γραμμή χωρίς να υπάρχει δυνατότητα να βρεθεί άλλο.


Μάλιστα προς αυτή την κατεύθυνση έσπευσε να μεταφέρει την «παγερά αδιάφορη στάση» των υπόλοιπων εφοπλιστών να αναλάβουν την εν λόγω γραμμή όταν ρωτήθηκαν τηλεφωνικά, παρουσία όλων των φορέων των εμπλεκόμενων νησιών στο Υπουργείο εν όψει και του νέου διαγωνισμού που προκηρύχθηκε για τις 21 Δεκέμβρη.


Από τη μία δηλαδή καλό πλοίο το Ιεράπετρα και από την άλλη « αν βρούμε άλλο, να το αντικαταστήσουμε. Αλλά δεν βρίσκουμε».


Η απάντηση του Υπουργού προκάλεσε πάντως την έντονη αντίδραση του ερωτώμενου βουλευτή που κατήγγειλε ότι το πλοίο είναι 37 ετών άρα υπερήλικο και ότι παρουσιάζει σοβαρή κλίση γιατί είναι μετασκευασμένο ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει δηκτικά ότι τόσο το Σάμινα όσο και το Δύστος που βυθίστηκαν είχαν πιστοποιητικά ασφαλείας.


«Εδώ τίθεται θέμα προστασίας της ανθρώπινης ζωής. Η εμπάθεια προς το Κ.Κ.Ε και το Π.Α.Μ.Ε σας τυφλώνει και δεν μπορείτε να δείτε ότι έχουμε 100% δίκιο» δήλωσε ο κ. Μαρίνος.


Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας ανταπάντησε ωστόσο ότι με τη στάση του το Κ.Κ.Ε διαπράττει το αδίκημα της συκοφαντίας, σπείρει τον πανικό στην τοπική κοινωνία και βλάπτει την οικονομία των νησιών όταν χαρακτηρίζει το Ιεράπετρα «σαπάκι».


«Βάλτε εσείς το δικό σας πλοίο κι εμείς να βάλουμε την επιδότηση για να πάτε και να σώσετε τους νησιώτες. Αν όχι η εταιρεία θα σταματήσει να εκτελεί το δρομολόγιο και δεν θα υπάρχει άλλο πλοίο» κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.
http://briefingnews.gr
 
Top